Report ze zápasu PRE vs. OLO (5:0)

HC ZUBR Přerov

logo

5:0

(3:0, 2:0, 0:0 - N 0:0 - 0:1)

logo

HC Olomouc

Skóre hanáckého derby se poprvé měnilo na konci čtvrté minuty. Kaprálova střela se odrazila od Závadského k Vladimíru Brázdovi, který z levé strany po zemi překonal Špunara. Z podobné pozice udeřili Zubři i podruhé. Tentokrát olomoucký brankář neudržel ve výstroji kotouč nahozený Holíkem. K dorážce se dostal kanonýr Martin Ryšavý a zakončoval do dolního kouta branky. V první třetině padl ještě jeden gól. V přesilové hře tečoval Ryšavého střelu Halík k Michalu Šilhavému, jenž se přes klečícího Špunara trefil pod břevno.

Další početní výhodu zužitkovali Zubři ve 23. minutě. Holík nahrál u modré čáry svému kolegovi z obrany Michalu Šilhavému. Před ním se nacházel dostatek volného prostoru, takže si s pukem povyjel a jeho následné zakončení stálo za to. Křížný pokus tahem opřel o pravou tyč a zapříčinil střídání v olomouckém brankovišti, kam místo Špunara nastoupil Běhal. Ani on ale čisté konto neudržel. Na konci druhé třetiny vystřelil v přesilovce téměř přes celou délku útočného pásma Adam Holík a vymetl pravou šibenici.

Třetí část žádnou branku nenabídla. Olomouc znovu vyměnila gólmany, na druhé straně kluziště pokračoval ve spolehlivém výkonu Suchánek. Vychytanou nulu uhájil proti Ševčíkovi, odolal i střele unikajícího Masareho. Doplňkový bod vybojovali hosté, v samostatných nájezdech jim ho pokusem k levé tyči zajistil Adam Masare. Ten dohromady proměnil dva nájezdy, na jeho druhý – rozhodující – si Suchánek betonem sáhl, vytěsnit mimo ho však nedokázal.

OHLASY

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Začátek byl vyrovnaný, soupeř dobře bruslil. V první třetině jsme vstřelili tři góly, čímž jsme zápas zlomili. Po zbytek utkání jsme pak více méně kontrolovali hru a vyhráli s nulou vzadu. V nájezdech jsme ale prohráli a paradoxně jsme všichni zklamaní. Odehráli jsme super zápas, zvítězili 5:0, ovšem nemáme bod navíc.