Report ze zápasu OLO vs. KOU (3:1)

HC Olomouc

logo

3:1

(2:0, 0:0, 1:1 - N 1:0)

logo

HCM Warrior Brno

Olomouc se dostala na koně díky rychlému gólu z druhé minuty, o který se postaral útočník Stanislav Ruda. Stejný hráč měl velkou šanci ještě pár minut poté, ale na jeho bekhendovou střelu byl brněnský brankář Erik Šebo připraven.

Kohouty však tento nezdar nemusel mrzet, protože v 16. minutě rozezněli gólovou sirénu podruhé. I tentokrát v tom měl prsty hráč číslo 89, Stanislav Ruda, který vlétl do útočného pásma a přesnou přihrávkou našel hůl Adama Masareho, jehož tvrdá střela skončila za zády brněnského gólmana. Poté se o slovo přihlásili také útočníci hostů. Únik Hykla s Ambrožem stejně jako další akce modrobílých hráčů však ztroskotaly na výborně chytajícím Filipu Hořejším.

Do druhé třetiny nastoupili Hanáci v početní nevýhodě, protože v závěru první třetiny špatně vystřídali. Brněnský tým z přesilovky nedokázal vytěžit branku, nicméně se mu podařilo usadit se v útočném pásmu. Všechny jeho střelecké pokusy však kryl domácí brankář.

Olomouckým chvíli trvalo, než se po přestávce dostali do tempa, ale podobně jako jejich jihomoravský soupeř si během druhého dějství vypracovali několik slibných šancí. O slovo se opět přihlásil Ruda, tentokrát však bez úspěchu. Kohouti museli ve druhé třetině čelit celkem čtyřem přesilovým hrám soupeře, všechny se jim ovšem podařilo ubránit a do závěrečného dějství tak nastupovali s dvoubrankovým náskokem.

Na začátku třetí třetiny si zahráli přesilovku také Kohouti, gól v ní sice nepadl, ale hra se na nějaký čas přesunula před Šeba. V 51. minutě se Kohoutům podařilo ujet ve vlastním oslabení a tento brejk přetavili v gólový úspěch. Adam Masare šikovně posunul puk na kapitána olomouckých dorostenců Lukáše Přecechtěla a ten zvýšil náskok svého týmu na 3:0. Hosté poté nabídli Kohoutům další přesilovku, v níž se Havlovi podařilo prokličkovat středním pásmem, ale jeho střela Šebovu bránu neohrozila.

Brněnští hokejisté ještě v závěru zdramatizovali utkání, když se jim dvě a půl minuty před závěrečným hvizdem podařilo snížit. Těsně po skončení přesilovky dostal puk za záda jinak bezchybného Filipa Hořejšího Tomáš Havelka. To však byla poslední větší akce zápasu z obou stran, a tak si Kohouti připsali tři body za vítězství v základní hrací době.

Nástavbové prodloužení netrvalo dlouho – po 28 vteřinách se z gólu, již druhého v dnešním utkání, radoval Adam Masare a domácí si tak do tabulky soutěže zapíší další bod.