Report ze zápasu OLO vs. PCE (4:1)

HC Olomouc

logo

4:1

(2:0, 1:0, 1:1)

logo

HC Dynamo Pardubice

Kohouti do svého už osmého utkání vletěla téměř po hlavě a nastavila velmi rychlé tempo hry. Pardubice jim ale zdatně sekundovaly. Byli to však domácí, kteří se po tlaku do Dosoudilovy branky radovali z otevření skóre a prvního gólu, když Matěj Kořenek prokázal dostatečně rychlou orientaci před pardubickou brankou a po Máchově přihrávce procpal puk z pravé strany za hostujícího gólmana.

Hanáci si pak zahráli i první přesilovku, tu ale využít nedokázali. O chvíli později se však přece jen radovali z druhé branky, když po Kořenkově přihrávce na pravou stranu poslal Joshua James Mácha puk přesně pod horní tyč pardubické svatyně. Hned na začátku druhé třetiny navíc Hanáci trestali další pardubický faul, když se o slovo znovu přihlásil Matěj Kořenek a poslal domácí do tříbrankového vedení.

Pardubické dál trápila nedisciplinovanost a tak byla dvířka trestné lavice téměř v permanenci. Hanáci už ale další početní výhodu využít nedokázali. Naopak Dynamo ve 47. minutě zvedalo ruce nad hlavu a radovalo se z prvního gólu. Ten však nebyl uznán, zřejmě pro vysokou hůl.

Co se nepovedlo napoprvé, podařilo se hostům podruhé. Pět minut před koncem přinesla Pardubicím jejich aktivita ovoce a Zdeněk Pavlík snížil náskok Olomouce. Jen půl minuty před koncem utkání však vrátil střelou k pravé tyči Kohoutům třígólový náskok Joshua James Mácha, který si, stejně jako Kořenek, přispal už druhou branku v utkání.