Report ze zápasu OLO vs. TEC (1:5)

HC Olomouc

logo

1:5

(1:4, 0:0, 0:1)

logo

Technika Hockey Brno

Utkání odstartovalo velmi pozvolna, zejména na hráčích Techniky bylo patrné, že jde o jejich první přípravný zápas po dlouhé pauze. Této konstelace dokázala využít Olomouc, která se hned ve třetí minutě duelu dostala do vedení. Po sólu ve vlastním oslabení se krásnou ranou pod horní tyč prezentoval Jakub Zembol, hráč, který by měl patřit v nadcházející sezóně mezi největší lídry olomouckého týmu. Zároveň šlo o jeho druhou trefu v přípravě.

Krátce po první brance utkání se ovšem mnohé změnilo. Brněnští hokejisté zařadili na vyšší rychlostní stupeň a začali bruslit s maximální úsilím. Jejich dynamická hra tak nakonec byla velkou zbraní a domácí brankář Dubský se musel pořádně ohánět. Nepříjemnou dělovku od modré i následnou velešanci dua Plevka-Přidal ještě ale lapil. Tlak hostí byl ovšem přeci jen nad jeho síly, když se brzy poté prosadil pohotovou dorážkou Adam Frýza. Technika byla rázem zpět v zápase a taktickým vyčkáváním jen čekala na chybu protivníka.

A ta přišla nečekaně brzy. Na Přidalův brejk ovšem ještě Hanáci stačili reagovat, po vyloučení Přecechtěla se nicméně rázem dostalo do vedení právě Brno. Po bleskovém spurtu přes polovinu hřiště po buly na středovém kruhu se dostal ke střelbě Kučírek, jeho přízemní pokus ještě ztečoval jeho kolega Michael Fornál a právě tento faktor zřejmě nakonec dopomohl k vstřelení veledůležitého gólu.

Od této chvíle totiž patřil led jen a jen Jihomoravanům. V 19. minutě tak byla logickým vyústěním tlaku hostů už třetí branky Techniky, o kterou se postaral Adam Frýza ránou z předbrankového prostoru. Po 23 sekundách pak zvýšil olomoucký smutek Tadeáš Hrnčíř. Útočník Techniky se prosadil i díky cloně svých kolegů z formace.

Zkušení trenéři Olomouce na nastalou situaci zareagovali vystřídáním brankáře, místo Dubského se tak do branky podíval Jan Špunar. A právě on se ještě dlouho radoval z vlastního čistého konta. Brno totiž v útočné fázi své hry zpomalilo, Olomouc toho využila a začínala taktéž znovu hrozit. Neskutečně blízko snížení na rozdíl dvou branek byl Ruda, jenomže puk se mu nečekaně a pro něj asi neuvěřitelně zastavil na brankové čáře. Technika byla milimetry od inkasování!

Golman Nešpůrek si tak mohl připsat svůj největší zákrok utkání, k dalším už nedostal možnost. Přesně v polovině utkání jej vystřídal po domluvě jeho parťák Matyáš Bílek. I on mohl žasnout nad výkony Špunara na druhé straně ledu, který kupříkladu zlikvidoval stoprocentní šanci Plevka zákrokem z říše snů. Brněnský brankář nicméně kontroval vychytanou tutovkou Zatloukala o pár minut později.

Třetí třetina byla pro Olomouc znovu velmi krutá. Už po deseti sekundách totiž vlétl do domácí obrany Lukáš Přidal, který přesilovkovou trefou nedovolil jakýkoliv vzdor mladých kohoutů. Technika si tak znovu pojistila vedení. I přes obrovskou olomouckou snahu a výkony reprezentantky Terezy Radové, která mnohé soupeře dokázala zaskočit svou dravosti, nakonec Brno své vedení nepustilo. Olomoučtí dorostenci tak na výhru v přípravě musí stále čekat.