Report ze zápasu HBR vs. OLO (4:5)

BK Havlíčkův Brod

logo

4:5sn

(0:0, 2:2, 2:2 - 0:0 - 0:1)

logo

HC Olomouc

Olomouc vlétla do zápasu jako uragán, když mohla po necelé minutě jít do vedení. Tečovanou střelu zkrotil se štěstím maskovaný muž Bruslařů. Domácí tým mohl otevřít stav zápasu díky Dominiku Vacíkovi, který projel celé kluziště, ale v koncovce neměl potřebný klid. V 6. minutě si poté málem vlastní branku dal obránce Dudycha, od kterého se odrazil nahozený puk. Požár uhasil pozorný Rachůnek, jenž byl na své místě.

Ve vlastním oslabení ujel obráncům Bruslařů Matiaško, který jel sám na brankáře. Hostující hráč zkusil střelu zápěstím, ale proti ní byla lapačka maskovaného muže. Domácí hráli následně přesilovou hru, ve které měli obrovský tlak, ale ani jeden puk neskončil za zády Mokrého. Nicméně v 19. minutě udeřila Olomouc díky Petru Bahounkovi, jenž prostřelil vše, co mu stálo v cestě, ale rozhodčí jeho gól neposvětili. Před domácím gólmanem byla pořádná clona a právě jeden z hostujících útočníku, se nacházel v brankovišti maskovaného muže Havlíčkova Brodu. Ve stejné minutě mohlo udeřit na druhé straně, ovšem jeden z domácích nedokázal usměrnit kotouč za Mokrého záda.

Předzvěst olomoucké tlaku měl na holi Matiaško, který předvedl drzý průnik, ale jeho přihrávka se zastavila o branku Rachůnka. Hanáci hráli přesilovou hru, ve které zamkli svého vyzyvatele, ale maskovaný muž Havlíčkova Brodu byl na svém místě. Ve stejné početní výhodě, přeci jen slavila Olomouc první branku. Střela Štefky byla tečovaná na volně postaveného Michala Matiaška, který prostřelil bezmocného Rachůnka. Kohouti udeřili znovu o několik momentů později. Domácí gólman neudržel puk ve výstroji a volný kotouč za něj dostal Josef Podlaha.

Hosté mohli navýšit své vedení o tři branky, ale povalující touš na brankovišti odpálil do bezpečí jeden z obránců Bruslařů. Nedáš, dostaneš, platilo i tentokrát. Havlíčkův Brod uspěl z nenápadné akce. Cachnín přenechal kotouč Štěpánu Dudychovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě. Hned vzápětí byl sám proti Rachůnkovi Matiaško, ten ale nedokázal vyzrát na maskovaného muže. Bruslaři potom hráli dvojnásobnou přesilovku, kterou sice nevyužili, ale klasickou výhodu už ano. Vojtěch Holenda narýsoval přesný puk na Dominika Vacíka, který tvrdým projektilem propálil Mokrého. Právě hostující gólman v závěru podržel svůj tým několika zákroky, když zastavil střely Cachnína a Vaňouse.

Poslední dějství se neslo v barvách domácího týmu, jenže jako první mohli udeřit hosté. Neposedný kotouč krotil u své branky Rachůnek, který měl co dělat, aby vše vyřešil. Bruslaři hráli další přesilovou hru, kterou po 13. sekundách využili. Dudychovu ránu vyrazil Mokrý před sebe a volný kotouč dopravil za jeho záda Richard Cachnín. Olomouc odešla a na ledě řádili hráči v bílých dresech, kteří dokonali fantastický obrat v přesilové hře. Dudycha nahrál na Dominika Vacíka, a ten přízemní ranou dal čtvrtý gól svého celku. V posledních deseti minutách se v Kotlině strhla podívaná jako ve westernu. Na rozdíl tří branek mohl navýšit vedení Fiala, ale toho zastavil skvělý Mokrý. Stejně jako na druhé straně Matiaška Rachůnek.

Necelých osm minut před koncem základní hrací doby se strhla u střídaček bitka, která měla v konečném zúčtování velkou roli. Olomouc se dostala do hry, když několikrát zaměstnala brankáře Bruslařů, ten ale držel. Poslední dvě minuty utkání nebyli pro slabší povahy, neboť David Štefka trefil tyčku. Za několik málo okamžiků byl tentýž hráč úspěšný. Rachůnek neudržel kotouč ve výstroji a útočník hostů měl lehkou úlohu. Hanáci vyrovnali v power play a velké přičinění na tom měl Matiaško. Hráč Olomouce předvedl skvělý přehled ve hře, když u levé tyče našel volného Matěje Kořenka. Pro toho nebylo problém zasunout puk do poloprázdné klece.

Divoký zápas šel do prodloužení, kde mohl bleskurychle rozhodnout střelec poslední branky, ten ale narazil na připraveného Rachůnka. V nastaveném čase měli více šancí hosté, ale ti nedokázali překonat maskovaného muže Havlíčkova Brodu. Na Mokrého to potom zkoušel obránce Nepokoj, ten ale pálil jen do bloků. O vítězi tedy rozhodly samostatné nájezdy. Hned ve druhé sérii vykoupal Rachůnka Michal Matiaško, ke kterému se připojil ještě David Kalač. Zatímco hosté byli úspěšní dvakrát, domácí celek si na Mokrého nepřišel.

OHLASY

Jiří Čelanský (BK Havlíčkův Brod): Ztratili jsme tři body, jelikož za stavu 4:2 byl soupeř mimo hru. Bohužel, jsme si naší nedisciplinovaností koledovali o malér. Závěr utkání patřil hostům, kteří využili našich chyb. Z vyhraného utkání tak máme jenom jeden bod.