Report ze zápasu OLO vs. KVA (3:6)

HC Olomouc

logo

3:6

(0:1, 2:4. 1:1 - N 0:1)

logo

HC Energie Karlovy Vary

Po pátečních bojovných výkonech Hanáků s Chomutovem a Energie s Havířovem, měly oba celky jen několik hodin na odpočinek, než se postavily proti sobě v olomoucké plecharéně, ale především hosté to na sobě nedali nijak znát. V prvních minutách měli nad Olomoucí převahu a tlačili se do jejího obranného pásma, zatímco domácí spoléhali na pevnou obranu a pečlivě bránili předbrankový prostor.

Větší šance se začaly objevovat až v druhé polovině třetiny. Jako první ujížděl Černý sám na brankáře, ale Hasala jeho střelu vyrazil tak šikovně, že vyslal do přečíslení Tomajka s Handlem. Také Bednář však před nimi zavřel svou bránu. Jen o několik okamžiků si přečíslení dvou proti jednomu vyzkoušeli také hosté, ale Hoťkova střela zamířila jen do tyče.

Ve 14. minutě si mohli Karlovarští vyzkoušet přesilovou hru, kterou Hanáci s jedinou výjimkou ubránili bez větších potíží. Tou výjimkou byl opět Michal Hotěk, který se protáhl mezi domácími obránci a dostal se až k zakončení, které však skončilo v lapačce Hasaly. Před domácím brankářem však bylo dusno hlavně několik vteřin po návratu vyloučeného Hlaváče, když se hned tři karlovarští hráči snažili natlačit s pukem do branky. Nicméně neuspěli ani tentokrát a poté se začalo zdát, že Kohouti začínají svého soupeře lehce přehrávat. Dvakrát za sebou ujížděli v přečíslení tří proti dvěma, v tom druhém případě nechybělo mnoho, aby skóroval Podlaha. S aktivnější hrou se ale otevřela i obrana a Michal Hotěk poslal jen pět vteřin před první přestávkou hosty do vedení.

Druhá třetina začínala v podobném duchu jako ta první končila a na obou stranách se střídaly šance. Tomajko dokonce dvakrát dostal nabídku na střelu z první z bezprostřední blízkosti Bednářovy klece, ale hostující brankář stál vždy včas na místě. To se změnilo až na konci 28. minuty, kdy Hanáci hráli přesilovku pěti proti třem. V ní se totiž Rutarova střela odrazila od zadního plexiskla přímo k Matěji Kořenkovi, kterému stačilo poslat puk do odkryté sítě. Stěží o minutu později hráli Hanáci další přesilovku a tu dokázali využít během pouhých pěti vteřin! Kalač vyhrál buly na Hlaváče, který předal puk Josefu Podlahovi a ten dělovkou prostřelil Bednáře.

Energetici se nicméně nenechali obratem zlomit a o další dvě a půl minuty později už bylo vyrovnáno, když Michal Hotěk na dvakrát dorazil puk za záda Hasaly. A tentýž hráč Karlovým Varům rovněž vrátil vedení, když na začátku 36. minuty poslal puk pod horní tyč. Hosté vzápětí hráli přesilovou hru, v níž Hanákům vrátili rychlý gól a jen po dvaadvaceti vteřinách je Filip Bernáth poslal do dvoubrankového vedení. Kdo ale myslel, že tím gólová show hostů končí, ten se spletl. I ve druhé třetině si hosté nechali gól na poslední chvíli, a tentokrát to bylo dokonce jen 1,2 vteřiny do konce třetiny, když Michal Hotěk tečoval Bernáthovo nahození do sítě.

Třetí třetinu Karlovarští zahájili rychlým gólem, a kdo by to mohl být jiný, než Michal Hotěk, kdo překvapil Hasalu střelu z úhlu. Olomouc mohla odpovědět z další dvojnásobné početní výhody, ale tentokrát měli na její využití jen 34 vteřin a branky nakonec nedosáhli. Radovat se mohli paradoxně až při vlastním oslabení v 52. minutě, když Michal Matiaško vystihl rozehrávku Energetiků, protlačil puk přes posledního obránce, kličkou na forhend si položil Bednáře a poslal puk kolem jeho pravého betonu do branky. Zbytek zápasu už se spíše dohrával a hráči šetřili síly na boj o čtvrtý bod v prodloužení. V závěru si ještě Karlovarští vyzkoušeli přesilovou hru pěti proti třem, při níž mohl přidat sedmou branku Křehulík, ale Hasala se proti němu bleskurychle přesunul a sebral mu gól z hokejky. Ani hosté tak v této herní situaci neuspěli a po šedesáti minutách vyhráli 6:3.

Kohouti do prodloužení vtrhli jako smečka hladových psů a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Ve druhé minutě nastaveného času se dostali dokonce všichni tři olomoučtí hráči za soupeře a šli proti brankáři! Hostující obrana je ale zezadu rychle stíhala a tak Podlaha zvolil raději střelu do betonu, která se odrazila k jeho spoluhráčům, těm ale v dorážce zabránili právě vracející se hráči Karlových Varů. Rutar si poté ještě vyzkoušel samostatný únik zakončený povedenou kličkou, ale Bednář se dokázal přetočit a zastavit jeho střelu. Hosté pak dvacet vteřin před koncem z ojedinělého přečíslení dvou proti jednomu vybojovali bod navíc, poté co Hotěk předložil puk před prázdnou branku Filipu Bernáthovi, který dělovkou překonal přesouvajícího se brankáře Hasalu.

Olomouci se tak nepodařilo navázat na předchozí bodovou sérii a ta po čtyřech zápasech končí. Už v úterý však mohou zahájit novou. Na olomoucký led totiž přijede Havlíčkův brod.