Report ze zápasu OLO vs. MBL (5:4)

HC Olomouc

logo

5:4p

(2:1, 1:2, 1:1 - 1:0)

logo

BK Mladá Boleslav

Utkání začalo v opatrném tempu a ani jeden celek se pořádně nedokázal dostat ke střelbě. V 7. minutě se do útočného pásma rozjel Tobiáš Handl, který těsně před brankářem Zeithamlem přihrál na hůl Matěje Tomajka, který svižnou ranou otevřel skóre zápasu. O chvíli později mohli domácí vést dokonce o dva góly – do úniku se dostal David Štefka, jenže ten nedokázal zpracovat přihrávku svého spoluhráče.

Olomouci to ale nemuselo být vůbec líto, protože o pět minut později se přece jen radovala z dalšího střeleckého zápisu. A opět v tom byl útočník s číslem 6. Rozdíl byl pouze v tom, že tentokrát Handl nahrával na pravou stranu a jeho adresátem byl Joshua James Mácha. Poté sice Kohouti nabídli soupeři přesilovku, nicméně Boleslavi se hra v početní výhodě vůbec nepovedla.

Do konce třetiny se skóre na světelné tabuli měnilo ještě jednou. V tomto případě se ale z gólu radovali hosté, když Vladislav Houška protlačil puk za Hasalova záda. Boleslav zpočátku zápasu působila trochu mdlým dojmem, po vstřelení této branky však jakýkoli dojem mdlosti vyprchal.

Aktivitu si mladoboleslavští přenesli také do druhé třetiny, kde byli od začátku velmi aktivní. Po jedné ze střel cinkla tyčka brankové konstrukce za Hasalovými zády a olomoucký gólman měl se soupeřovými střelci plné ruce práce i potom. Boleslav na odměnu za svou aktivitu nemusela čekat dlouho. Ve 25. minutě se si svůj druhý gól v zápase připsal Vladislav Houška a bylo srovnáno. Přesně o minutu později se hosté radovali znova zásluhou Jana Grima.

Domácí si po druhém boleslavském gólu vzali oddechový čas. Ten jim evidentně prospěl, protože o pár minut později se potřetí v zápase rozezněla siréna za bránou hostů. Na vyrovnání mělo podíl duo Podlaha-Štefka. Prvně jmenovaný nejprve prokličkoval před brankáře Zeithamla a posléze poslal puk do prostoru mezikruží na Davida Štefku, jenž prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Chvíli poté došlo k tlačenici před bránou Bruslařů, při které byla vychýlena branková konstrukce, načež si hosté také vybrali svůj oddechový čas. Do konce třetiny už diváci žádný gól neviděli, vyloučení na obou dvou stranách, přičemž k tomu na olomoucké straně došlo kuriózně necelou sekundu před koncem třetiny.

Začátek třetí třetiny žádné velké šance nepřinesl navzdory tomu, že měli Bruslaři k dispozici dvě hry v početní výhodě. Naopak na druhé straně se mohlo měnit skóre ve 49. minutě. Domácí se už radovali z gólu, nicméně rozhodčí rozpažil na znamení toho, že gól neplatí. Zeithaml stihl kotouč v kleče zastavit ještě předtím, než překročil brankovou čáru. O chvíli později dostali domácí výhodu dlouhé čtyř minutové přesilovku po dvojitém faulu jednoho z boleslavských hráčů.

Z gólu se ale nakonec radovala Boleslav, a to pár vteřin před vypršením vlastního trestu. David Štefka při střele od modré čáry zlomil hokejku a hosté se dostali do brejku, ve kterém Tomáš Dlask vrátil vedení na stranu svého týmu. Minutu nato navíc střela Petra Šímy orazítkovala tyč vedle Marka Hasaly.

Domácí se ovšem nevzdávali a minutu a půl před vypršením základní hrací doby se jim podařilo vyrovnat. Po přihrávce Tobiáše Handla se prosadil Lukáš Pírek, který zároveň rozhodl o tom, že zápas půjde do prodloužení. V něm diváci na gól nemuseli čekat dlouho. Po 40 vteřinách hry si druhou trefu v zápase připsal Joshua James Mácha.