Report ze zápasu OLO vs. KLA (4:5)

HC Olomouc

logo

4:5p

(0:1, 4:1, 0:2 - 0:1)

logo

Rytíři Kladno

První třetina nepřinesla žádné velké šance, oba celky se spíše oťukávaly. Ve druhé minutě se poprvé otevírala vrátka na trestné lavici domácích. Hosté však nedokázali výhodu jednoho bruslaře v poli využít a stav tak zůstal nezměněný. O pár chvil později si přesilovku zahrála také Olomouc, ovšem ani jí se hra v početní výhoda příliš nepovedla. Naopak se do velké šance dostali Rytíři, když se Husarik dostal do úniku, ale Hasalův beton byl na svém místě.

Skóre se v první třetině měnilo jen jednou, a to ve 14. minutě, když Kladno bleskově využilo svou druhou přesilovku v utkání. Obránce Jan Kvapil se zmocnil puku a nekompromisní ranou poslal svůj tým do vedení. Největší šanci Kohoutů měl Joshua James Mácha, jenž se z bezprostřední blízkosti pokusil natřikrát překonat brankáře Novotného, ale bez úspěchu.

Jestliže byla první třetina na chudá na góly, druhé dějství přineslo přímo gólovou smršť. Nejprve se v přesilovce prosadil Joshua James Mácha a vyrovnal tak stav utkání. Po vyrovnání bylo paradoxně aktivnější Kladno, které na Hasalu vyslalo několik nepříjemných ran. Ve 32. minutě pak bylo jejich snažení odměněno gólem z hole Petra Haška.

Z vedení se ale hosté neradovali dlouho. Po vyloučení Patrika Šmatláka si Olomouc zahrála další přesilovku. V ní se k puku na modré čáře dostal Tobiáš Handl, a přestože jeho rána nebyla nijak tvrdá, nakonec přece jen proklouzla betony kladenského gólmana. A ze strany Kohoutů to ještě ve druhé třetině nebylo vše. V 37. minutě se před soupeřovou bránou zmocnil puku Petr Mader, který prudkou ranou vymetl všechny pavučiny pod břevnem soupeřovy brány. O necelé dvě minuty se pak stejný hráč radoval znovu a dokonal tak parádní obrat Olomouce.

Ve třetí třetině se hostům podařilo nejprve snížit na 4:3 zásluhou Ondřeje Bláhy a ten samý hráč byl o pár minut později také u vyrovnávací branky Rytířů. Duo Bláha-Bláha dostalo puk do útočného pásma, kde se ho zmocnil Matyáš Filip, jenž střelou nad lapačku brankáře Hasaly vyrovnal.

Olomoucký gólman měl ve zbytku třetiny co dělat, proti střele Filipa musel vytasit parádní zákrok lapačkou a svůj tým podržel také dvě minuty před koncem, kdy si připsal několik důležitých zákroků. V posledních vteřinách hry se pak domácí vydali do útoku. Také Luboš Novotný v brance hostů dokázal, že dokáže svůj tým podržet.

Utkání tak dopělo do prodloužení, ve kterém se po necelé minutě hry radovali hosté. Rozhodčí sice signalizoval, že se chystá vyloučit jednoho z domácích hráčů, k tomu ale nakonec nedošlo, protože Ondřej Bláha rozhodl o tom, že dva body poputují do Kladna.