Report ze zápasu HAV vs. OLO (2:0)

AZ Heimstaden Havířov

logo

2:0

(0:0, 2:0, 0:0 - N 0:0 - 0:1)

logo

HC Olomouc

Pvní třetinu začali domácí poněkud nešťastně, jelikož hned po šestnácti vteřinách hry putoval na trestnou lavici Grygar za faul kolenem. Hanáci však měli jedinou větší příležitost těsně před uplynutím trestu, když Štefka pálil z pravého kruhu. Našel ale jen připravenou lapačku Matouška.

Největší šanci první desetiminutovky měli Havířovští. Juhász dokázal ujet olomoucké obraně a řítil se sám na Mokrého. Olomoucký gólman ale zasahovat nemusel, domácí forvard přestřelil branku.

Havířov se tlačil za první brankou i nadále a olomoucká obrana měla co dělat. Dvě minuty před koncem Bochnak nebezpečně dotíral na Mokrého, ten však situaci ustál a puk za svá záda nepustil. Stejně jako o několik vteřin později, když parádním zákrokem sebral Bérešovi z hokejky úvodní branku zápasu.

Prostřední část zahájili domácí opět náporem na olomouckou svatyni. Szturc vybídl ke střele Mastiče, jeho ránu ale Mokrý vyrazil a následná dorážka Zdeňka šla mimo tři tyče.

Následnou zhruba šestiminutovou pasáž Hanáci čelili dvěma početním nevýhodám, obě dvě ale zvládli na výbornou. Domácí poté ale přeci jen udeřili. Přesně v polovině hrací doby ujel Ernest Bochnak sám na Mokrého, střelou mezi betony sice neuspěl ale následně se k němu dostal puk z hole Ševečka a havířovský útočník neměl problém doklepnout kotouč do odkryté klece.

Těsně před koncem druhé části zápasu domácí přidali druhou branku. Dominik Pawliczek se nejlépe zorientoval v nepřehledné situaci před Mokrým a poslal puk do sítě.

Na začátku třetí třetiny mohli Hanáci vstřelit kontaktní branku, když Matiaško uvolnil Vosátka, který se snažil nadvakrát překonat Matouška a snížit na rozdíl jedné branky. Domácí brankář však puk za svá záda nepustil a stále držel nulu, která mu nakonec vydržela až do konce základní hrací doby.

Olomoučtí to ke konci ještě zkoušeli bez brankáře, domácí si ale již vítězství pohlídali a uhájili dvoubrankové vedení.

O bonusovém bodu rozhodli nakonec nájezdy, protože v prodloužení se ani jedno z mužstev nedokázalo prosadit. Největší šanci měli domácí osm vteřin před koncem, když Pawliczek pelášil sám na Mokrého a snažil se jej vymíchat, olomoucký brankář se ale překonat nenechal.

Rozhodnout proto musely nájezdy, ve kterých byli úspěšnější Hanáci. Jediným úspěšným střelcem byl v osmé sérii Daniel Ministr, a tak se Kohouti vracejí z Havířova alespoň s bodem.