Report ze zápasu CHM vs. OLO (2:0)

Piráti Chomutov

logo

2:0

(0:0, 1:0, 1:0 - N 0:1)

logo

HC Olomouc

První větší šanci zápasu měli na konci páté minuty domácí. V situaci dva na jednoho se snažil Mokrého překonat tvrdou střelou Chlán. Olomoucký gólman ale vytáhl parádní zákrok a nedovolil domácím skórovat.

Na druhé straně to zkoušel k pravé tyči Podlaha. Ani chomutovský brankář ale nezůstal pozadu a vytáhl stejně jako Mokrý v brance Olomouce parádní zákrok.

Následné dvě největší šance první dvacetiminutovky měli na starost domácí. Nejprve Ouřada šikovně tečoval Štochlovu střelu a puk namířil do konstrukce olomoucké branky.

Poté mezi kruhy šikovně tečoval střelu Svoboda, ale puk šel jen vedle branky. Vrhel bekhendově zakončoval u pravé tyčky, ale Mokrý opět skvěle zakročil a držel Hanáky v zápase.

Na začátku druhé periody se ale domácí přeci jen dokázali prosadit. Stanislav Vrhel dostal přihrávku od levého mantinelu před branku, kde byl faulován ale i tak dokázal v pádu dostat kotouč za záda Mokrého.

Další povedenou akci domácích měl na svědomí v přesilové hře Chlán, který dostal nabito a z voleje zakončoval. Mokrý ale opět podržel svůj tým parádní zákrokem.

V polovině hrací doby aktivní Vrhel našel přihrávkou od pravého mantinelu Koblížka. Ten byl u pravé tyčky a snažil se bekhendově dostat puk za brankovou čáru. Mokrý ovšem zakročil bravurně betonem a doháněl domácí střelce k šílenství.

Čtyři minuty před koncem druhé části měl na hokejce vyrovnávající gól Mácha. Pěkně si položil chomutovského brankáře naznačením na zem a snažil se bekhendem dostat puk za jeho záda. Bohužel pro Kohouty netrefil branku.

V úvodních deseti minutách poslední části měli Hanáci dvakrát početní výhodu. Ani jednu však nedokázali využít. Naopak deset minut před koncem mohl přidat druhou branku domácích Dospěl. Chomutovský útočník střílel do pravé šibenice, ale tam se zjevila lapačka pozorného Mokrého, který chytal opravdu skvěle.

Ani tak ale nezabránil druhé brance domácích, která padla na začátku 53. minuty. Vrhel se natlačil až před Mokrého, odkud dokázal dostat puk za brankovou čáru Marcel Štefančík.

Svěřenci trenéra Berana to ještě zkusili bez brankáře. Bezchybného Pavláta v chomutovské brance ale v základní hrací době nepřekonali.

Podařilo se jim to až v prodloužení, když hned na začátku jeden z chomutovských zachyboval a Michal Matiaško se po levé straně dostal až před branku, kde bekhendem rozhodl o bonusovém bodu.

OHLASY

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „Jsme strašně rádi, že jsme to zvládli a že jsme se vrátili zpátky mezi tu hokejovou elitu. Od začátku jsme byli přesvědčení, že tam to mužstvo patří. I když se nám někdy trochu nedařilo, tak se mužstvo skvěle připravilo, a to hlavně po psychické a taktické stránce. Řekli jsme, že nedostaneme branku a vyhrajeme, což jsme vlastně splnili. Smekáme před týmem, hrozně si toho vážíme a těšíme se na nadstavbu, která si myslím, že bude úžasná. A věřím, že nám přihraje i zajímavé soupeře.“