Report ze zápasu KVA vs. OLO (5:1)

HC Energie Karlovy Vary

logo

5:1

(1:0, 1:0, 3:1 - N 1:0)

logo

HC Olomouc

Skóre otevřeli domácí a to hned na začátku třetí minuty. Po Stejskalově střele do tyče se kotouč odrazil od zad Mokrého a pro Daniela Černého už nebyl problém kotouč do odkryté svatyně dorazit.

Větší šance v první třetině moc vidět nebyly, i když Hanáci měli dvakrát početní výhodu. Ani domácí se po vstřeleném gólu nehrnuli nějak extra do útoku, proto první dvacetiminutovka skončila jednobrankovým rozdílem.

V prostřední části se Kohouti snažili o vyrovnání. Podlaha střílel z pravého kruhu, jeho střelu však lapil Horák. O pár minut později pálil od modré těsně vedle Rutar. Ani střela Horkého nenašla vytoužený cíl, proto přišel trest.

Tři minuty před koncem druhé periody přidal druhou branku v zápase Daniel Černý, který zachytil nepovedenou rozehrávku Hanáků. Napoprvé si na Mokrého ještě nepřišel, napodruhé už jej překonal.

Na začátku poslední části přidali domácí třetí branku a zdálo se, že o osudu utkání je rozhodnuto. Petr Kořán v přesilové hře od modré velmi razantní střelou prostřelil Mokrého.

V 48. minutě mohl dovršit hattrick Černý, jenže jeho pokus skončil v horní brankové síti. O minutu později jej ale nahradil Richard Záruba, který dokázal v nařízeném trestném střílení najít mezírku mezi betony Mokrého a zvýšit už na čtyřbrankový rozdíl.

I když to vypadalo, že Hanáci se v základní hrací době opět neprosadí, Horáka o čisté konto připravil Joshua James Mácha, který se dokázal zorientovat na brankovišti a poslat puk do sítě.

Kohouti se hnali i za druhým gólem, jenže byli to opět domácí, kteří přidali již pátou branku a určili tak stav po šedesáti minutách. Po Zárubově přihrávce před branku se puku zmocnil David Holub, který bez problémů zavěsil.

Svěřenci trenéra Berana se chtěli s nadstavbovou částí rozloučit alespoň výhrou v nastaveném čase, jenže o bonusovém bodu rozhodl svým druhým gólem v utkání Petr Kořán.

OHLASY

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Myslím si, že naši hráči ten zápas odehráli s chutí. Přeci jen, co se týče umístění už o nic nešlo. Naše branky byly vstřelené ze situací, které jsme si před zápasem řekli a věnujeme jim. Byly to hlavně kotouče přes osu hřiště, ze kterých jsme dokázali zakončovat a vytvářet si šance. Také nás velmi podržel brankář Horák.