Report ze zápasu OLO vs. SUM (1:3)

HC Olomouc

logo

1:3

(0:0, 0:2, 1:1 - N 0:1)

logo

Draci Šumperk

V prvním kole nadstavby přivítali olomoučtí Kohouti na svém ledě Šumperk, který měl v tabulce jen o tři body méně a s nímž v základní části sehráli dvě vyrovnaná utkání. V obou z těchto utkání slavil domácí tým vítězství 5:3, Šumperk z nich vyšel lépe jen díky nadstavbové části, ve které vždy ukořistil bod hned v úvodu prodloužení.

Úvod zápasu byl z obou stran spíše opatrný, a když už jeden z týmů vyrazil do útoku, provázela jeho akci nepřesnost. První zajímavější příležitost si připsal Kučera, který se prohnal do útočného pásma, ale v poslední chvíli mu jeden z domácích srazil střelu stranou.

V sedmé minutě si mohli hosté vyzkoušet přesilovou hru, kterou ovšem Hanáci skvěle ubránili. Poté už se začaly objevovat první šance. Nejprve byl Minařík sám před Hořejším, kterého si zkusil vytáhnout a zakončit z ostrého úhlu, narazil však na brankářovu vyrážečku. Na druhé straně se Fasner prokličkoval mezi kruhy a prověřil Ryšavého betony. O chvíli později už Ruda zvedal ruce nad hlavu, ale jeho tvrdá rána zazvonila jen o spojnici tyčí. V závěru třetiny pak hosté měli ještě přečíslení dvou proti jednomu, které Diviš zakončil nepřesnou střelou.

Druhou třetinu začínali přesilovou hrou domácí, ale ti vzápětí také faulovali a síly na ledě se vyrovnali. Hra čtyř proti čtyřem více svědčila hostům, nicméně na branku se stále čekalo. Mnohem povedenější přesilovku sehráli domácí ve 29. minutě. Fasner nejprve sám střílel pod levou ruku Ryšavého, který puk srazil za svá záda a kolem pravé tyče do rohu. Poté olomoucký útočník zkusil najít přihrávkou Stratila, který v pokusu o střelu z první promáchl.

Skóre se měnilo hned vzápětí. Jan Kučera se z trestné lavice vyřítil do brejku, který sice neproměnil, ale okamžik nato předložil puk Patriku Janchovi, který jej pouze usměrnil do odkryté sítě. Následovala přesilovka hostů, která zpočátku vypadala nemastně neslaně, ale tři vteřiny před jejím koncem ji využil přesnou střelou Jan Kučera. Domácí se pokusili ještě vstřelit kontaktní branku, ale i navzdory přečíslení dvou proti jednomu šli do třetí třetiny s dvougólovým mankem.

Hned v úvodu dvacetiminutovky čekala Kohouty další přesilovka, kterou opět zhatil faul jednoho z domácích hráčů. Matěj Burda tak naskočil do přesilové hry, vyjel si před Hořejšího a bekhendovou střelou pojistil vedení svého týmu. Tomu, aby se naděje domácích definitivně zhroutila zabránil Stanislav Ruda, který jen o minutu a půl později tečoval do sítě nahození Přecechtěla.

Domácí se v závěru ještě pokoušeli se zápasem něco udělat a Ryšavý se musel ve své brance často hodně ohánět, aby puk udržel před brankovou čarou, zvláště proti Rudovi, který dostal v padesáté minutě naservírovaný puk před prázdnou branku, ale našel jen bleskurychlý beton hostujícího brankáře. Šumperk tak tři body ze základní části uhájil a poprvé si z Plecharény odvezl vítězství.

V závěrečném boji o bonusový bod si oba týmy pečlivě hlídaly obranu, ale i tak se rozhodlo už v polovině prodloužení. Jiří Fibigr si sjel s pukem mezi kruhy a šikovně ukryl střelu za nohy bránícího hráče. Hanáci tak tentokrát vyšli z boje zcela naprázdno.