Report ze zápasu OLO vs. KOU (2:3)

HC Olomouc

logo

2:3

(2:1, 0:2, 0:0 - N 0:0 - 0:1)

logo

HCM Warrior Brno

8. kolo druhé části ELIOD extraligy dorostu proti sobě svedlo domácí Kohouty a HCM Warrior Brno. Oba celky na sebe už v letošním ročníku dvakrát narazily a z výhry se pokaždé radovala Olomouc –poprvé vyhrála 3:1 na vlastním ledě, podruhé Brňany deklasovala 5:1 u nich doma a v prosinci – to už se hrála druhá část soutěže - nakonec Warrior přetlačila na nájezdy. Nutno však podotknout, že v posledních kolech se více dařilo brněnským hokejistům, kteří pravidelně sbírali body po menších dávkách. Za zmínku stojí také to, že se jim podařilo zaskočit favorizovaný Přerov, který porazili 5:3. Olomouc po prohrách se Vsetínem a Technikou Brno dokázala vydolovat bod za dvě pohry v samostatných nájezdech proti Šumperku a Přerovu.

Netrvalo dlouho a olomouckým zimním stadionem se rozezněla siréna oznamující gól. Ke zklamání většiny přítomných diváků to ale byla siréna za domácí bránou. Přestože Kohouti začali aktivně a hned v úvodních okamžicích hry si připsali několik střel, byl to soupeř, kdo se radoval z gólu. Ludvík Lysoněk projel do útočného pásma a svižnou střelou překonal brankáře Jana Špunara.

Olomoučtí hokejisté se tlačili dopředu a dařilo se jim dostávat se do střeleckých šancí, jenže jejich snažení pokaždé ztroskotalo na brankáři Geidlovi. V šesté minutě byl navíc olomoucký hon za vyrovnáním zmařen faulem a hosté si tak zahráli první přesilovou hru v utkání. Ta se jim ovšem vůbec nevyvedla a nedokázali v ní ohrozit bránu domácích.

V 9. minutě se ve středním pásmu zmocnil puku Andrej Prísažný a řítil se na brněnského gólmana. Jeden ze soupeřových obránců však zahákoval a rozhodčí signalizoval trest. K tomu ale nakonec nedošlo, protože Prísažný svůj nájezd korunoval gólem. O chvíli později se ve velké šance dostal Stanislav Ruda, jenže jeho přihrávka na spoluhráče skončila v Geidlově lapačce. Po zbytek první třetiny byli aktivnější Hanáci, kteří hosty zasypali 13 střelami. Ještě do konce třetiny byla jejich snaha odměněna gólem. Stanislav Ruda střílející z levého kruhu našel skulinku mezi skrumáží těl před bránou a otočil stav utkání ve prospěch Olomouce.

Ve druhé třetině nemuseli oba brankáři zasahovat tak často, střely létaly jen kolem nich a hráči hodně bojovali o puk. Na ledě se také začaly projevovat emoce, po strkanici před brněnskou bránou byli vyloučeni Patryk Kusák a Ludvík Lysoněk. Hra ve čtyřech více vyhovovala Brnu, kterému se při ní podařilo vsítit vyrovnávací branku. Autorem vyrovnávacího gólu byl Tomáš Havelka.

A ze strany Warrioru to nebylo poslední slovo. Chvíli poté, co se oba provinilci vrátili z trestné lavice se Brno vřítilo do útočného pásma a Filip Zelinka z levého kruhu prostřelil brankáře Špunara. Hosté si tak vzali zpět vedení v utkání. Před koncem druhé třetiny měli domácí ještě výhodu přesilové hry, ovšem hry v početní výhodě evidentně nebyly silnou stránkou ani jednoho z týmů.

Ve třetí třetině sice Olomouc zasypávala Geidla střelami (poměr střel byl 13:6), nicméně ani jedna z nich neskončila za zády strážce brněnské svatyně. Na druhé straně byl velmi aktivní Ludvík Lysoněk, jenž se několikrát vydal na útočný výlet, jenže téměř nikdy neměl po ruce žádného svého spoluhráče. Tři body za výhru v základní hrací době si tak odvezl Warrior Brno.

Olomoučtí dorostenci se snažili urvat alespoň bod v nástavbové části. Ve velké šanci se ocitl Stanislav Ruda ve vlastním oslabení, jenže jeho pokus kryl Geidl. V prodloužení žádná branka nepadla, a tak musely přijít ke slovu samostatné nájezdy. Ty dospěly až do osmé série a šťastnější při nich byli hosté. Vítěznou trefu si připsal Ludvík Lysoněk.