Report ze zápasu VSE vs. OLO (6:2)

VHK Vsetín

logo

6:2

(3:0, 2:1, 1:1 - N 1:0)

logo

HC Olomouc

Vstup do utkání se Hanákům příliš nevydařil. Hned v prvních osmi minutách dvakrát inkasovali. Nejprve Juráňovu střelu dorazil za záda Hořejšího Matyáš Dědek. Druhou branku přidal Adam Turek, který dokázal z pravé strany prostřelit olomouckého brankáře. Po této brance skončil zápas pro Hořejšího, kterého nahradil v brance Olomouce Špunar.

Nepovedenou první třetinu Kohoutů navíc domácí korunovali vstřelením třetí branky v polovině 14. minuty. Turek jel sám proti olomouckému obránci a těsně před brankovištěm vystřelil, jeho střela se ale odrazila od brusle jednoho z olomouckých hráčů přímo na hokejku Davida Bednaříka, který překonal Špunara střelou nad beton.

Na začátku druhé části se dokázali prosadit i svěřenci trenéra Fialy. I když museli strávit dvě minuty v oslabení, ubránili se a poté udeřili. Adam Spurný překonal chytrou ranou Viléma.

Domácí ale o pár minut později opět odskočili na rozdíl tří branek. Autorem branky byl Jan Půček.

Na konci druhé dvacetiminutovky přidali domácí další branku. I když hráli v oslabení, Hanáci jim v tom nezabránili. Vsetínští se drželi dlouho na puku, pak se vydal do útočného pásma Václav Kočí, který tvrdou střelou překonal Špunara.

Na začátku poslední části ještě navýšil náskok domácích Matyáš Adámek, který dostal přihrávku od Turka před prázdnou branku a skóroval.

Kohouti už poté pouze snížili zásluhou Stanislava Rudy, který dostal perfektní pas na brankoviště od Lamberta a přidal svou čtrnáctou branku v sezóně.

Bonusový bod si připsali taktéž domácí, kteří dokázali v prodloužení využít nabídnutou přesilovou hru. Autorem branky byl Boris Babeliak.

Hanáci se tudíž vracejí domů bez bodu.