Report ze zápasu OLO vs. PRE (5:2)

HC Olomouc

logo

5:2

(2:1, 1:1, 2:0 - N 0:1)

logo

HC ZUBR Přerov

Už pošesté v letošní sezóně měla Olomouc změřit síly s Přerovem, kterému předtím už pětkrát podlehla a z celých tří set minut základní hrací doby vybojovala dohromady jen bod. Zubři tak byli jasným favoritem. Utkání ale začali velkou aktivitou Kohouti a od začátku si tvořili šance, v akci byla nejvíce vidět dvojice Ruda – Havel.

A byl to právě Stanislav Ruda, kdo se postaral o úvodní gól utkání, když na útočné modré čáře vypíchl puk soupeři a zasunul ho mezi betony brankáře Suchánka. O dalších sedm minut později navíc tento hráč nabil Adamu Havlovi, který dělovkou překonal přerovského brankáře podruhé. O minutu později ovšem odpověděl střelou pod horní tyč Radim Hradil.

Ve druhé části už Zubři srovnali tempo a hra se přelévala ze strany na stranu. Ve 28. minutě navíc hosté vybojovali přesilovku, v níž Adam Holík využil zakrytého výhledu Špunara a nahozením od modré čáry vyrovnal skóre.

Stav 2:2 panoval dalších sedm minut, než Ruda vybídl zpoza branky Adama Havla, jenž se trefil podruhé v zápase právě ve chvíli, kdy z trestné lavice naskočil na led vyloučený Ryšavý. O rychlou odpověď se mohl postarat Tomiga, který ale z mezikruží mířil jen vedle branky.

Vyrovnání měl ve 48. minutě na hokejce také Jobánek, který v brejku nastřelil pouze tyč, místo toho tak přišel protiútok Olomouce, na jehož konci dorazil puk za Suchánkova záda Adam Spurný. Domácí už si pak náskok pohlídali až do poslední minuty, kdy přidal tečku v podobě gólu do prázdné branky Adam Masare. Olomouc tak letos vůbec poprvé dokázala porazit Přerov.

Zubři si alespoň trochu spravili chuť v prodloužení. V něm prostřelil Špunara jako první Zembol, puk ale zůstal ležet před brankovou čárou. Rozhodující gól tak padl až o minutu později, když Jonáš Jobánek zavěsil přesně do pravé šibenice.