Report ze zápasu HAV vs. OLO (4:0)

AZ Heimstaden Havířov

logo

4:0

(1:0, 2:0, 1:0)

logo

HC Olomouc

Hanáci vtrhli do zápasu a hned mohli skórovat. Horký na konci druhé minuty vystihl rozehrávku domácích a rychle pádil na havířovskou branku, ale na Štipčáka si nepřišel, stejně jako dorážející Tichý.

Na konci sedmé minuty měli šanci také domácí, když Pindel v dobré pozici střelou z první Mokrého nepřekonal.

O dvě minuty později se už ale domácí mohli radovat z gólu. Zcela nebráněný Lukáš Juhász dostal puk do mezikruží a bekhendovým blafákem překonal Mokrého.

Za další minutu mohli domácí odskočit na rozdíl dvou branek, jenže fantastický zákrok Mokrého nedovolil Havířovským zvýšit náskok.

Konec první třetiny přinesl po šancích na obou stranách. Nejprve Handl v gólovce netrefil ze tří metrů branku, na druhé straně šanci Bochnaka vychytal Mokrý, který si pohlídal místo mezi svými betony.

Vzápětí Mastič s Bérešem jeli sami na jednoho beka, několikrát si krásně vyměnili puk, ale nakonec trestuhodně tuto šanci nevyužili. Hanáci se poté usadili v útočném pásmu a snažili se vyrovnat, když Pírkovu střelu dorážel jeden z útočníků. Puk ale za brankovou čáru nedostal.

Úvod prostřední části Kohoutům vůbec nevyšel. V rozmezí jedné minuty totiž dvakrát inkasovali. Nejprve Ernest Bochnak ztečoval Thielovu střelu od modré přesně mezi betony Mokrého, poté Ondřej Grygar napřáhl od levého mantinelu a puk po jeho střele prošel přes klubko hráčů až do sítě.

Hanáci se poté spíše bránili. Výborný výkon předváděl opět olomoucký brankář Mokrý, který držel šance svého týmu na body v tomto zápase.

Mezi jedinou šanci Hanáků prolomit nulu v kolonce vstřelených branek ve druhé třetině měl v 35. minutě Tomajko, když po jeho průniku nařídil hlavní rozhodčí trestné střílení. Olomoucký forvard si tedy svůj nájezd zopakoval, překonal sice Štipčáka mezi betony, ale puk zůstal pouze před brankovou čárou.

Na začátku třetí periody přidali domácí čtvrtou branku v zápase zásluhou Vojtěcha Ševečka, který bombou od modré nedal Mokrému šanci.

Následně měli domácí další šance, ve kterých mohli zvýšit své vedení v zápase. Pokaždé ale ztroskotali na Mokrém.

Mastič se dostal za záda olomouckých obránců a jel sám na Mokrého, puk ale nedokázal dostat přes jeho beton.

O pár chvil později ujížděli v situaci dva na jednoho Pindel s Bochnakem. Ani nadvakrát ale puk do branky neprocpali.

Jedinou větší šanci Kohoutů ve třetí třetině měl na holi Matiaško, který se ocitl sám před Štipčákem. Bohužel pro Hanáky jej nedokázal propálit.

Junioři proto nesupěli proti Havířovu ani potřetí v sezóně a museli se opět smířit s porážkou.

OHLASY

Tomáš Potěšil (AZ Residomo Havířov): Dneska jsme jednoznačně ovládli hru, soupeři jsme nedovolili vůbec nic. Mrzí mě jen, i když už o nic nejde, že jsme nevyužili více šancí. Předvedená hra ale byla velmi dobrá. Kluci si to užili a některé věci plnili mnohem lépe, než v předchozích důležitých zápasech.