Report ze zápasu OLO vs. KLA (5:2)

HC Olomouc

logo

5:2

(2:1, 1:1, 2:0)

logo

Rytíři Kladno

Po úvodních porážkách od lépe umístěných týmů se střetly Olomouc s Kladnem ve svém třetím vzájemném utkání letošní sezóny. V předchozích dvou případech zvítězili vždy Rytíři v prodloužení, tentokrát však začali Hanáci ofenzivním hokejem, který jim záhy přinesl vedení 2:0. Nejprve tečoval Matiaškovu prudkou přihrávku do sítě Tomáš Dajčar, poté, opět po skvělé práci Matiaška, se trefil z bezprostřední blízkosti Jakub Horký. Na jeho gól však Kladno záhy odpovědělo v přesilové hře, kterou využil přesnou střelou Matyáš Filip.

O šance v první třetině nebyla nouze, Kladno si vyzkoušelo dokonce i přečíslení dvou proti samotnému brankáři, Kuzďasova střela se ale neujala. Na druhé straně mohl zase na 3:1 zvyšovat Mácha, poté co Novotný vyklouzal z brankoviště, tomu ale v dorážkách zabránila obrana hostů.

Prostřední dějství zahájila Olomouc rychlým gólem, o který se postaral dorážející Joshua Mácha. Odpovědět Kladno mohlo jen o minutu a půl později, když hrálo čtyři minuty trvající přesilovku po faulu Klesly, Hasala však dokázal uhájit svou branku a v závěru oslabení navíc Štefka z brejku nastřelil tyč.

Ve 33. minutě se naskytla šance pro Bláhu, který čelil sám pouze Hasalovi, místo mezi jeho betony však nenašel. Snížení se Rytíři dočkali až o další tři minuty později. Bernat našel přihrávkou zpoza branky Matěje Čermáka, který zůstal zcela osamocen mezi kruhy a střelou z první překonal Hasalu.

V poslední dvacetiminutovce Kohouti pojistili své vedení dvěma rychlými brankami, o které se v odstupu pouhých dvou minut postarali Josef Podlaha a Matěj Kořenek. Krátce po Kořenkově gólu šlo navíc Kladno do čtyř a připravilo se o cenné dvě minuty na vyrovnání. Rytíři ještě zahrozili z ojedinělých šancí, vždy však ztroskotali na brankáři Hasalovi, a Olomouc už si své vedení pohlídala. Letos poprvé se tak Hanákům podařilo Středočechy porazit.