Report ze zápasu MBL vs. OLO (3:4)

BK Mladá Boleslav

logo

3:4sn

(1:1, 0:2, 2:0 - 0:0)

logo

HC Olomouc

Junioři nabídli Bruslařům hned v úvodu první části přesilovou hru. Hasala společně s bránící čtveřicí tyto dvě minuty přečkali bez úhony.

O pár minut později se role vyměnili a početní výhodu si zkusili také Hanáci. Ani oni se ale nedostali do žádné větší příležitosti.

V polovině utkání už mohli vidět fanoušci na stadionu první branku, o kterou se postarali domácí. Dotter našel před brankou Petra Foerstera, který vymetl pavučinky v Hasalově brance.

Svěřenci trenéra berana ale dokázali o pár chvil později vyrovnat. David Štefka se s tím nepáral, vystřelil a překvapil i Kmece v brance domácích.

V polovině zápasu Hanáci odskočili, když dokázali využít přesilovou hru. Mácha našel před brankou perfektním pasem Daniela Ministra, který již neměl problém s tím zasunout kotouč za brankovou čáru.

Čtyři minuty před koncem druhé části přidali olomoučtí junioři třetí branku. Nehlídány David Vosátko dokázal procpak puk za záda boleslavského brankáře.

Ve třetí třetině se domácím během 26 vteřin podařilo fantasticky vyrovnat. Nejprve Andrej Moravčík využil přesilovou hru. Samuel Dotter poté dokázal vyrovnat, když prostřelil Hasalu nenápadnou střelou.

Dvě minuty na to měli Hanáci velkou příležitost opět odskočit do vedení, jenže naštěstí pro domácí se puk za brankovou čáru nedostal.

V prodloužení branka nepadla, rozhodnout proto musely nájezdy.

V nich se Hanákům podařilo třikrát skórovat a mohli se tedy nakonec radovat z výhry. Vítězná branka byla připsána Petru Maderovi.

OHLASY

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Dvě třetiny z naší strany byly velice špatné a když jsme vedli, nebylo to v žádném případě to, co bychom si představovali. S hokejem to nemělo moc společného. Až ta třetí třetina, tam bylo možná trošku zlepšení a potom i vyrovnání toho skóre. Soupeř potom vyhrál na nájezdy. My jsme vybrali hráče, kteří je v sezóně nejezdí, a chtěli jsme, ať si to zkusí. Soupeř vyhrál a můžeme mu tak akorát pogratulovat.