Report ze zápasu ZLN vs. OLO (1:4)

PSG Berani Zlín

logo

1:4

(1:0, 0:2, 0:2)

logo

HC Olomouc

Na první šanci první třetiny se nečekalo příliš dlouho. V čase 1:50 se před Janem Lukášem zjevil zlínský útočník Pavel Kubiš, který však svou šanci neproměnil. Následovala pasáž, která nabídla více hokejové urputnosti než krásy. Olomoučtí měli lehkou herní převahu, ale bez většího efektu. V čase 16:01 se poprvé po střele Romana Szturce a teči Pavla Sedláčka rozvlnila síť, a domácí tak vedli o gól. V dalším průběhu třetiny již žádný další gól vstřelen nebyl, a tak oba celky šly do kabin za stavu 1:0.

Druhá třetina nezačala pro Hanáky vůbec šťastně. Domácí hokejisté si přenesli z první třetiny přesilovou hru, kterou sice nevyužili, ale následovaly další dva fauly hostů, které dostaly Berany na koně. Hosté však díky pevně zformované obraně a Janu Lukášovi neinkasovali. Psal se čas 30:26, když se odražený puk dostal k Davidu Ostřížkovi, který vsítil vyrovnávací branku. Náladu na hostující střídačce ještě vylepšil v čase 35:36 Jiří Ondrušek, po jehož nahození se puk od bruslí Tomáše Žižky odrazil za brankovou čáru.

Ve třetí třetině potřebovali domácí zabrat, ale jakoby ševci byli zmražení vývojem zápasu. Tempo třetí periody určovali hokejisté Olomouce, kteří nepřipustili žádné komplikace. V závěrečných minutách zápasu to ještě ševci zkoušeli v šesti hráčích v útočeném pásmu, ale to se jim nevyplatilo. Nejprve rozvlnil síť v 59. minutě David Ostřížek a následoval jej Lukáš Klimek o minutu později. Hanáci si tak po dobře odpracovaném výkonu připisují 3 body.

OHLASY

Antonín Stavjaňa (PSG Berani Zlín): První půlku jsme měli dobrou, ale vše změnil moment, kdy soupeř vyrovnal. Od té doby jsme tahali za kratší konec. Je škoda, že třeba Palmberg neproměnil v první třetině únik, vést 2:0, je to jiné. Hosté se za svého vedení do ničeho nenutili a my jsme jen dotahovali.