Report ze zápasu TRI vs. OLO (7:3)

HC Oceláři Třinec

logo

7:3

(1:1, 3:0, 3:2)

logo

HC Olomouc

Začátek úvodní třetiny byl spíše opatrnější od obou družstev, po pěti minutýách si Oceláři zahráli první početní výhodu, kterou nezužitkovali. Přesilovou hru si vyzkoušeli i Olomoučtí a po rychlé kombinaci vypálil od modré David Škůrek, kotouč se od Kváči odrazil pouze k Rostislavu Oleszovi, jenž byl z dorážky úspěšný a Hanáci šli do vedení! Po chybě Hrachovského mohl navýšit skóre Irgl, ten z mezikruží branku netrefil. Domácí nebyli vůbec daleko od vyrovnání, v přesilové hře zazvonilo břevno olomoucké branky, když střílel z první Hrňa. Třinec to mrzet nemuselo, jelikož o chvíli později si Petr Vrána nabruslil před kruhy a pohotově zavěsil pod břevno – 1:1. Tímto stavem první perioda i skončila.

Hokejisté z Hané na startu druhé periody sice dělali svým důsledným napadáním soupeři problémy, byl to ale právě Třinec, který se prosadil! Po vyhraném buly střílel od modré Milan Doudera a propasíroval kotouč skrz výstroj Konráda. Tato situace domácí nakopla, a ti si vytvořili další tlak, Erik Hrňa sám projel téměř celé útočné pásmo skrz unavenou defenzívu Kohoutů a střelou do horního růžku zvýšil na 3:1. A to nebylo vše. V 32. minutě se díky pohotové ráně pod horní tyč prosadil Michal Kovařčík a brankář Konrád přenechal své místo Lukášovi. Skvělým zákrokem se prezentoval na druhé straně Kváča, ten vychytal z bezprostřední blízkosti Tomečka a z dorážky Hecl branku minul.

Po třech uplynulých minutách třetí třetiny vyslal Gernát do úniku Martina Adamského a ten našel mezírku mezi betony Lukáše. O minutu později měl na hokejce Irgl snížení, ale nedokázal zvednout puk nad beton Kváči. Hrálo se hodně nahoru, dolů a útočných akcích bylo dost. Oceláři měli pohodlný náskok, naději ještě dal Hanákům v 54. minutě po nahrávce Buriana Jiří Ondrušek. Ihned poté při hře čtyři na čtyři odvolali Olomoučtí brankáře a zkusili to v pěti proti čtyřem. Tento krok jim vyšel, protože Zbyněk Irgl vyslal přesnou ránu přes beka a náskok Ocelářů byl jen o dvě branky. Obhájci titulu již drama nepřipustili a ještě navýšili skóre díky trefě Arona Chmielewskiho. Hosté to ještě zkusili opět bez brankáře, ale to jim už nevyšlo, Milan Doudera trefil opuštěnou klec a Hanáci poprvé v sezóně nebodovali.

OHLASY

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): V prvé řadě bych chtěl pochválit tým. Zahrál velmi dobrý zápas jak z hlediska útoku, tak i obrany. Olomouc hraje poctivý hokej a má silné hráče, obránce. Věděli jsme, že je musíme rozhýbat, a to se nám podařilo. V útočném pásmu jsme měli velký pohyb, a to si myslím, že nám přineslo vítězství. Samozřejmě bylo důležité, že jsme proměnili šance, které jsme si vytvořili, proto jsme vyhráli.