Report ze zápasu OLO vs. VIT (3:4)

HC Olomouc

logo

3:4p

(0:0, 2:0, 1:3 - 0:1)

logo

HC Vítkovice Ridera

První třetina musela lahodit snad každému oku diváka. Oba celky se dostaly do řady přečíslení, vytvořily si nespočet šancí, ale všechny akce vyšly vniveč. Nehrálo se v rukavičkách, takže i v tomto ohledu měla první perioda pořádný náboj a je k údivu, že hlavní sudí vylučovali pouze jednou, a to současně za hrubost. Oba týmy v posledních zápasech trápila koncovka, což se na výsledku první periody podepsalo. I když střel bylo nespočet, tak skvěle chytající brankáři na obou stranách si se všemi zapeklitými situacemi dokázali poradit.

V úvodu druhé periody měli Hanáci drtivý tlak, ale branka se jim střelit nepodařila. Poté Vítkovice tlak soupeře trochu otupily a následoval festival neproměněných šancí, hlavně díky oběma skvěle chytajícím brankářům. Ve 31. minutě se přece jen vedení ujali domácí, když se z předbrankového prostoru prosadil po přihrávce Vojtěcha Tomečka Marek Hecl. Vítkovičtí byli po obdržené brance jako opaření vodou. Ve 37. minutě se mohli domácí opět radovat. Zbyněk Irgl se po přihrávce Viléma Buriana řítil sám na Miroslava Svobodu, kterého dokázal střelou zápěstím překonat. Ve zbytku druhé periody to na ledě jiskřilo, ale kromě pár trestů se už nic podstatného nestalo.

Do třetí periody vstoupili lépe hostující hokejisté, dokonce jim byly nabídnuty dvě přesilové hry, ale domácí se díky dobré obranné činnosti dokázali ubránit. Vítkovičtí měli také pár náznaků přečíslení, ale Hanáci žádné větší komplikace nepřipustili. V 54. minutě se hosté přece jen prosadili. Ujala se střela Martina Bodáka z mezikruží. V téže minutě se Vítkovičtí mohli radovat z vyrovnání. Blaž Gregorc se prosmýkl po levém křídle a svou akci zakončit přesnou střelou na přední tyč. V čase 55:01 se ve skvělé palebné pozici ocitl Šimon Stránský, ale Jan Lukáš jeho střelu pohotově polapil, a udržel tak svůj tým ve hře. Nicméně v téže minutě nalezl Ondřej Roman před bránou volného Josefa Baláže, který už Lukáše propálit dokázal. Domácí ale nesložili zbraně a František Skladaný ještě v 56. minutě bleskově obstaral vyrovnání. V posledních minutách již branka nepadla, a tak muselo na řadu přijít prodloužení.

Ačkoliv v prodloužení měli více ze hry Olomoučtí, tak rozhodující branka přišla na druhé straně z hole Šimona Stránského, který tak Vítkovicím přisoudil o jeden bod navíc.

OHLASY

Zdeněk Moták (HC Olomouc): Padesát čtyř minuty jsme zvládali zápas velmi dobře, potom přišla dvouminutovka, kterou jsme nezvládli a od toho se bohužel odvíjel zbytek zápasu. Jsme rádi, že jsme udělali alespoň jeden bod. Vážíme si ho, ale měli jsme udělat body tři.