Report ze zápasu OLO vs. LIB (1:3)

HC Olomouc

logo

1:3

(0:1, 1:0, 0:2)

logo

Bílí Tygři Liberec

První polovina úvodní třetiny se nesla ve znamení dvou přesilových her Hanáků, ze kterých ovšem, i přes dobré příležitosti, nedokázali vytěžit vedení. Poté dostal stejnou šanci i Liberec, nicméně ani jemu se, hlavně díky Janu Lukášovi, nepodařilo vsítit úvodní branku utkání. To ovšem platilo jen do třinácté minuty, kdy překonal olomouckého brankáře střelou z kruhu Radan Lenc. Hosté poté byli aktivnějším mužstvem, svůj náskok ale navýšit nedokázali. V závěru první části pak dostali Kohouti již třetí možnost početní převahy, kterou ovšem nevyužili, a tak hráči odcházeli do kabin za stavu 0:1

I ve druhé dvacetiminutovce viděli fanoušci zpočátku více hry v nerovnoměrném počtu hráčů. Nejdříve šli pykat hosté, přičemž Hanáci tuto výhodu dokázali přetavit ve vyrovnání! David Škůrek využil nabídky Zbyňka Irgla a od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě. Prakticky vzápětí mohli Liberečtí strhnout průběh zápasu na svoji stranu, když dostali v krátkém sledu příležitost dvou přesilových her. To se jim ovšem nezadařilo, v čemž hrál opět roli hlavně Jan Lukáš, který zastavil několik velkých šancí. Od té doby se hra vyrovnala a oba brankáři se museli činit. V závěru prostřední periody pak měli Hanáci dvě velké příležitosti. Nejdříve se Dominik Hrachovina vytáhl proti střele Františka Skladaného. Následně se Olomoučtí dostali do přečíslení dva na jednoho, nicméně Rostislav Olesz řešil situaci sám. Jeho střela skončila v náručí libereckého gólmana. Třetí část tedy začínala za stavu 1:1.

V úvodu poslední třetiny měli Hanáci již pátou možnost hry v přesile, nicméně bez úspěchu. Poté převzali iniciativu Liberečtí, kteří na moment uzamkli Olomouc v jejím vlastním obraném pásmu, díky čemuž se dostali do velké šance. Michal Birner se ocitl sám před domácí brankou, nicméně Jan Lukáš si poradil jak s jeho střelou, tak i následnou dorážkou. Hostující tlak se poté ještě zintenzivnil, když se Olomoučtí opět poroučeli na trestnou lavici. Z mnoha příležitostí ovšem Tygři nevyužili jedinou. Naopak se museli bránit, jelikož i oni dostali pět minut před koncem další dvouminutový trest. Oslabení ovšem zvládli na výbornou. Když už se zdálo, že zápas dospěje do prodloužení, přišel pro domácí šok. Pouhou minutu před koncem rozjásal hostující fanoušky Lukáš Krenželok. Hanáci pak zkoušeli ještě hru v šesti, nicméně místo vyrovnání přišel pojišťující gól Tygrů, jehož autorem byl Petr Jelínek. Liberec tak protáhl svoji šňůru vítězství již na sedm zápasů, Hanáci si naopak připisují osmou prohru v domácím prostředí v řadě.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): „Pro nás je to krutá porážka. Hráčům ale nemůžeme vytknout, že by nebojovali. Myslím si, že za tu snahu jsme si ten bod zasloužili. Jestli budeme v těchto výkonech pokračovat, tak to určitě zlomíme a získáme nějaké body i doma."