Report ze zápasu HKM vs. OLO (2:1)

Mountfield HK

logo

2:1

(0:0, 1:1, 1:0)

logo

HC Olomouc

Úvod utkání byl z obou stran opatrný. K vidění byla zejména řada nepřesností. První zajímavější příležitost si vytvořili Hanáci, když se dostali do přečíslení tří proti jednomu, nicméně domácí Nedomlel dokázal tuto akci svým obranným zákrokem zastavit. Vzápětí dostali Hradečtí příležitost přesilové hry, ve které ovšem skóre neotevřeli.

Od tohoto okamžiku byl Mounfield lepším mužstvem. Zajímavou šanci měl po přihrávce exolomouckého Aleše Jergla útočník Jordan Perret, ale Jan Lukáš proti jeho střele z bezprostřední blízkosti zasáhl betonem. Podobně důležitý zákrok si hostující gólman připsal při další početní výhodě Lvů, kdy kryl pokus Tomáše Vincoura, jenž ho zkoušel propálit do prostoru mezi rukou a tělem. I díky těmto zásahům skončila první dvacetiminutovka za bezbrankového stavu.

První velkou příležitost prostřední části měl olomoucký Lukáš Klimek, jehož ránu z předbrankového prostoru hradecký gólman Marek Mazanec vyrazil betony. Na druhé straně se opět zaskvěl Jan Lukáš, který nejdříve vychytal Aleše Jergla, jenž se dostal do rychlého úniku, a poté i Radovana Pavlíka, který se pokoušel o pohotovou dorážku.

Hanáci poté převzali iniciativu, což vyústilo v další příležitost Lukáše Klimka, kterou ovšem strázče domácí svatyně pokryl svojí lapačkou. Kohouti se poté dočkali první početní výhody, ve které ovšem nejdříve zahrozili Lvi. Olomoucké obraně upláchli Kevin Klíma s Radovanem Pavlíkem, přičemž druhý jmenovaný zakončil do výstroje hostujícího brankáře.

Mounfield si poté vypracoval největší šanci dosavadního průběhu utkání. Po vyhraném buly v obraném pásmu se utrhl Radim Šalda, který prošel olomouckou obranou jako nůž máslem a vystřelil, nicméně jeho projektil skončil na břevně. Krátce na to se projevilo staré známé přísloví „nedáš – dostaneš“. Po vybojování kotouče před brankou se ke střele dostal Petr Kolouch, který prostřelil Marka Mazance na přední tyč!

Vedení Hanáků ovšem nemělo dlouhého trvání. Východočeši totiž dostali v pořadí již čtvrtou příležitost hry v početní převaze, kterou tentokráte dokázali využít. Střelu Filipa Pavlíka tečoval Rudolf Červený, a bylo to 1:1. Tento výsledek platil i po konci druhé periody.

V závěrečné třetině si první velkou příležitost vypracoval olomoucký Jan Káňa, jehož pokus ovšem skončil pouze v náruči Marka Mazance. Naopak Hradečtí se nemýlili. Obraně Hanáků pláchl Matěj Chalupa, který posléze vyzrál na Jana Lukáše bekhendovou kličkou, čímž otočil vývoj utkání na stranu domácích.

Kohouti mohli zanedlouho opět vyrovnat. Nejdříve se o to pokoušel Petr Strapáč, jehož střela ovšem mezi třemi tyčemi neskončila. Poté před Markem Mazancem vznikla skrumáž, v níž měl nejblíže ke gólu Petr Kolouch, nicméně ani on nedokázal kotouč propasírovat za brankovou čáru.

V závěru se hostující trenéři rozhodli pro oddechový čas, po němž zůstala olomoucká branka bez svého strážce. Hanákům se ale ani v šesti bruslařích v útočeném pásmu nepodařilo zvrátit nepříznivý výsledek, a tak po porážce 2:1 odjíždí z ČPP Arény s prázdnou.

OHLASY

Tomáš Martinec (Mounfield HK):Připravovali jsme se na těžký zápas, věděli jsme, že Olomouc přivezla z venku spoustu bodů a že hraje velmi dobře. Potvrzovala to i tady, navíc šla v polovině zápasu do vedení a my jsme ještě víc znervózněli. Naštěstí se nám podařilo v přesilovce vyrovnat a z brejku jít do vedení. Podržel nás ale Marek Mazanec, Olomouc si vypracovala spoustu příležitostí a nebýt jeho, zápas dopadl úplně jinak. Jsou to pro nás hodně cenné tři body a moc si jich vážíme.