Report ze zápasu OLO vs. MBL (3:2)

HC Olomouc

logo

3:2sn

(2:1, 0:0, 0:1 - 1:0)

logo

BK Mladá Boleslav

V brance Kohoutů se po delší době přestavil Branislav Konrád. Jako první se ale musel činit jeho protějšek Gasper Krošelj, jenž zasáhl proti střele Rostislava Olesze. Řada na olomouckého strážce svatyně tedy přišla až o chvíli později, kdy jeho pozornost prověřil Mitch Fillman.

První vážnější příležitost Hanáků přišla po pěti minutách hry. Rostislav Olesz vyslal nebezpečnou střelu od modré čáry, kterou ještě tečoval jeden z jeho spoluhráčů těsně před brankářem Středočechů, jenž si ale poradil. Za několik okamžiků se ovšem mohli Kohouti poprvé radovat. Před mladoboleslavskou brankou vznikla mela, v níž se nejlépe zorientoval Pavel Musil!

Iniciativu poté převzali hosté, kteří si dokonce vytvořili tlak, z nějž pramenila i přesilová hra, ve které padly hned dva góly. Jako první se prosadili Hanáci, a to zásluhou Jana Jaroměřského, který zakončil rychlý protiútok! Středočeši ovšem prakticky vzápětí dokázali snížit díky teči Žigy Jegliče, jež skončila mezi Konrádovými betony. Kohouti mohli odpovědět v závěru první dvacetiminutovky, která jim nabídla hned dvojnásobnou přesilovku, nicméně prosadit se nedokázali. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:1

Začátek druhé třetiny probíhal spíše před olomouckou brankou, kde se hosté hnali za vyrovnáním, nicméně Branislav Konrád svůj tým několikrát podržel. Hra se poté vyrovnala, a to i díky dvěma početním výhodám Hanáků v krátkém sledu, které ovšem zůstaly nevyužity, na čemž měl hlavní podíl hostující gólman Gasper Krošelj. Zanedlouho šli Kohouti pro změnu do oslabení, ve kterém ale měli opět šanci na zvýšení vedení. Rostislav Olesz se řítil sám na mladoboleslavského brankáře, nicméně překonat ho nedokázal. Po prostřední části tedy stále svítilo na světelné tabuli stejné skóre.

Úvodní minuty třetí periody se opět nesly ve znamení vysoké aktivity Středočechů. Při jedné ze šancí stála při Branislavu Konrádovi i štěstěna, když se po jeho výletu z brankoviště odrazil kotouč jen těsně vedle olomoucké svatyně. Další velká příležitost hostí pak skončila na boční síti. Hanáci se snažili spíše o bránění těsného výsledku, než o přílišné útočení.

V závěru se Středočeši pokusili o hru v šesti, která se nakonec ukázala jako účinná. Necelou půlminutu před koncem srovnal svým druhým gólem v utkání Žiga Jeglič, a šlo se do prodloužení. V něm byli výrazně aktivnější Hanáci, kteří měli velké množství příležitostí. Nejblíže ke gólu měl Pavel Musil, jenž jel sám na Krošelje, ale nepovedlo se mu zakončení. O vítězi tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V dovednostní soutěži zařídil bonusový bod olomoucký útočník Petr Kolouch, čímž protáhl úspěšnou šňůru v plecharéně už na tři zápasy!

OHLASY

Zdeněk Moták (HC Olomouc): „Musím klukům poděkovat, protože odvedli kvalitní, bojovný výkon. Takto si to představujeme. V první třetině jsme hráli dobře, poté jsme se díky přesilovkám dostali do určitého tlaku. Musíme ale zapracovat na přesnosti střel. Ve třetí části jsme se snažili ubránit výsledek, což se nám, bohužel, nepodařilo. Nakonec to došlo do nájezdů, kde jsme vyhráli, za což jsem upřímně šťastný."