Report ze zápasu ZLN vs. OLO (8:6)

PSG Berani Zlín

logo

8:6

(1:2, 3:2, 4:2)

logo

HC Olomouc

Hanáci se ve Zlíně prosadili už na začátku 4. minuty, kdy využili svou přesilovou hru. Pavel Musil poslal křižnou přihrávku na Zbyňka Irgla, který poslal puk k přední tyči Kašíkovy brány. Po minutě a půl se Olomouc radovala znova, tentokrát po chybě domácí obrany skóroval Marek Laš. Domácí hokejisté se v první třetině také dokázali prosadit. Nehlídaný kapitán Tomáš Žižka z prostoru mezikruží snížil na rozdíl jedné branky a za tohoto stavu oba týmy také odešly do šaten.

Ve druhé třetině byli diváci na Stadionu Luďka Čajky svědky gólové smršti. Domácí rozradostnili své fanoušky ve 23. minutě, v té totiž srovnal Jan Dufek. O chvíli později tribuny jásaly znovu, když Zdeněk Okál z první prostřelil Jana Lukáše. Hned záhy se ale Hanákům podařilo vyrovnat - Jan Káňa poslal kotouč do horního rohu Kašíkovy brány. Ani stav 3:3 však nevydržel dlouho, další změnu skóre měl na svědomí opět Zdeněk Okál. Po jeho prudké střele na vzdálenější tyč se Jan Tomajko se Zdeňkem Motákem rozhodli vystřídat brankáře, a tak se mezi tři tyče postavil Branislav Konrád. Olomoučtí hokejisté ale nezůstávali pozadu a tlačili se do soupeřovy brány. Jejich snažení bylo odměněno v polovině druhé třetiny v podobě teče Pavla Musila.

Osmnáct vteřin po začátku třetí třetiny poslal Hanáky do vedení Petr Kolouch. Potom už však úřadovali domácí. Ti nejprve z přečíslení 2 na 1 vyrovnali díky trefě Pavla Kubiše a poté v přesilovce odskočili na rozdíl jednoho gólu - střelou po ledě se do zápisu o utkání zapsal Štěpán Fryšara. Zlínskou výhru pak v 55. minutě pečetil tečí Claireauxovy střely Tomáš Fořt. Kohoutům se v závěru zápasu podařilo opět snížit tečí Lukáše Klimka a v dvě minuty před zazněním sirény zkoušeli své štěstí se šesti bruslaři v poli. To však k vyrovnání nevedlo, naopak Berani zaznamenali do prázdné brány svůj osmý gól v zápase.

OHLASY

Robert Svoboda (PSG Berani Zlín): Mně se to samozřejmě z ohledu výsledku hodnotí lépe. I když... byla to hrozná houpačka. Špatný vstup do utkání - nevíme proč. Hned třetí třetina první střídání a zase jsme dole. Myslím, že divácky to muselo být atraktivní, i když pro nás to bylo hodně náročné. Lidi si užili... a my taky.