Report ze zápasu KLA vs. OLO (3:4)

Rytíři Kladno

logo

3:4p

(2:0, 0:1, 1:2 - 0:1)

logo

HC Olomouc

Do utkání Hanáci vstoupili velice aktivně. Už po půl minutě se dostal do velké šance Lukáš Nahodil, který ovšem backhandovým blafákem na kladenského brankáře Denise Godlu nevyzrál. O chvíli později byli Olomoučtí vedení ještě blíže, když jejich nahození skončilo na levé tyči domácí svatyně.

Rytíři si první velkou příležitost vypracovali v polovině první třetiny, kdy z mezikruží pálil Tomáš Kaut. Lapačka Branislava Konráda ovšem byla připravena. Poté dostali domácí výhodu početní převahy, která se posléze zdvojnásobila, jelikož Viléma Buriana následoval na trestnou lavici Tomáš Dujsík. Této nabídky Kladenští využili. V prostoru mezi kruhy se ocitl zcela sám Brendan O'Donnel a tváří v tvář olomouckému brankáři uspěl.

Za několik minut bylo Hanákům ještě hůř. Tomáš Kaut dorazil nahození od modré čáry, a zvýšil tak na 2:0. Záhy mohl odpovědět Zbyněk Irgl, nicméně jeho pokus mířil na rameno domácího brankáře. Kohouti tak museli po dvaceti minutách dohánět dvoubrankové manko.

Druhá perioda začala obdobně, jako první, a to šancí Olomouckých prakticky ihned po jejím začátku. Tentokrát se vstříc Denisu Godlovi vydal Zbyněk Irgl, jenž chtěl zakončit mezi betony kladenského brankáře, avšak bez úspěchu. Na druhé straně se dostal do samostatného úniku Ladislav Zikmund, který chtěl vyzrát na Branislava Konráda backhandovou kličkou, nicméně ani jemu se skórovat nepodařilo.

Olomoučtí od poloviny prostřední části dostávali soupeře pod mírný tlak, jenž v závěru vyústil v přesilovou hru. V té vsítil kontaktní gól nejproduktivnější hráč Kohoutů, Zbyněk Irgl! Do kabin tedy hráči odcházeli za stavu 2:1.

Hanáci pokračovali v nastavené hře i ve třetí dvacetiminutovce, kde Kladenští působili spíše pasivním dojmem, což vyústilo ve vyrovnání, o které se postaral Jiří Ondrušek, jehož rána skončila pod břevnem branky Denise Godly. Tato skutečnost vedla k ještě většímu tlaku Hanáků, z něhož ovšem nedokázali vsítit kýžený vedoucí gól. Poté ovšem jako blesk z čistého nebe přišla odpověď Rytířů, kdy se před brankou ocitl zcela osamocený Daniel Strnad, jenž vrátil domácím vedení.

Kohouti se ihned začali hnát za další brankou, která by jim z tohoto utkání mohla zajistit alespoň bod. Tu se jim nakonec podařilo vsítit tři minuty před koncem, a to opět zásluhou Jiřího Ondruška! Jelikož vyrovnaný stav vydržel až do konce základní hrací doby, následovalo prodloužení. V něm pak o bonusovém bodu pro Hanáky rozhodl Lukáš Klimek!