Report ze zápasu OLO vs. KOM (1:2)

HC Olomouc

logo

1:2

(0:1, 0:0, 1:1)

logo

HC Kometa Brno

Někteří diváci ani nestihli usednout na svá místa, když se do slibné šance dostal domácí útočník Lukáš Klimek. Třiatřicetiletý forvard dostal nahrávku do mezikruží. Rodák z Ostravy ale na gólmana Karla Vejmelku nevyzrál, stejně jako jeho spoluhráči při následné tlačenici před brněnskou klecí. Pravidlo „nedáš, dostaneš“ se potvrdilo o minutu později, kdy z protiútoku využil šanci teprve šestnáctiletý obránce Komety Stanislav Svozil, pro něhož se jednalo o premiérovou trefu v nejvyšší české hokejové soutěži. V polovině zápasu kolem brankáře Vejmelky poskakoval odražený puk, ovšem třiadvacetiletý strážce klece zalehl kotouč dříve, než jej Olomoučtí stihli dotlačit za brankovou čáru. V 17. minutě zachytili červenobílí Muellerovu přihrávku. Následně se do útočného pásma vrhl útočník Zbyněk Irgl, který ale Vejmelku nepokořil. Pozitivní byl pro domácí alespoň fakt, že olomoucký veterán zařídil svému mužstvu přesilovku, leč později nevyužitou.

Ve 21. minutě se v zajímavé šanci ocitl hanácký obránce Jiří Ondrušek. Brankář hostů ale situaci vystihl, a i nadále se tak pokračovalo za stavu 0:1 pro Kometu Brno. Ve 26. minutě si domácí vytvořili tlak před brněnskou brankou. Ani nejaktivnější z útočného tria, Jan Káňa, ale nedokázal dostat puk za záda Vejmelky, kterému při dorážení spadla maska. O dvě minuty později se k puku v prostoru pravého kruhu dostal útočník Petr Strapáč, který neváhal, a okamžitě vypálil na hostující branku. Vejmelka ale vyrazil kotouč levým ramenem. V polovině duelu se díky odraženému kotouči dostal do šance v mezikruží zadák Jan Jaroměřský. Ani jeho pokus ale nepřekonal brankáře Komety. Ve 36. minutě mohli domácí vyrovnat po Vejmelkově chybě, který nezvládl rozehrát, a puk mu projel mezi nohama blízko brankové čáry. Hned vedle byl přítomný Jaroměřský, ale Vejmelka kotouč včas zalehl.

Ve 43. minutě prověřil Vejmelkovy reflexy útočník Lukáš Nahodil, který pálil z úhlu na pravé straně. Hostující gólman si ale situaci pohlídal, a kotouč vytěsnil. Ve 44. minutě měl na hokejce druhý gól v utkání najíždějící Svozil, kterého přihrávkou našel útočník Peter Mueller. Lukáš byl ale rezolutně proti, a akci soupeře zneškodnil. V polovině třetí třetiny byl v úniku během oslabení faulován Lukáš Nahodil, a rozhodčí nařídili trestné střílení. Jednatřicetiletý forvard se neunáhlil, a precizní střelou překonal gólmana Vejmelku. Vyrovnáno 1:1. Čtyři a půl minuty před koncem ale poslal Kometu opět do vedení další mladík v sestavě, útočník Karel Plášek, který dorazil šťastně odražený kotouč do olomoucké klece. Hráči Mory už vyrovnat nestihli, a Kometě tak padli potřetí v této sezoně, konkrétně výsledkem 1:2.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): Já s tím průběhem souhlasím. Mám na to stejný názor jako pan Pokorný. Ve třetí třetině jsme inkasovali smolný gól, ale hráčům dneska nemůžeme nic vytknout. Myslím si, že odehráli dobrý zápas a musíme v tom takhle pokračovat. Jsem toho názoru, že když zopakujeme takové výkony i v dalších zápasech, tak budeme bodovat.