Report ze zápasu LIT vs. OLO (1:3)

HC Verva Litvínov

logo

1:3

(1:2, 0:0, 0:1)

logo

HC Olomouc

Od začátku zápasu uběhla sotva půlminuta, když Litvínovští poprvé rozvlnili sít za zády Branislava Konráda. Poté ovšem došlo k celkem nezvyklé situaci, kdy si hlavní rozhodčí šel zkontrolovat videozáznam kvůli možné přihrávce rukou. Prvotní konzultace vedla k uznání branky, nicméně pak si olomoucká lavička vzala trenérskou výzvu a šlo se kontrolovat znovu. Nakonec sudí gól neuznali.

Severočechy ale tato situace neshodila. Naopak, v první polovině úvodní dvacetiminutovky to byli právě oni, kdo diktoval tempo na ledě. Úvodní branku ovšem vstřelili Hanáci. Po střele Tomáše Dujsíka od modré čáry se kotouč odrazil k Rostislavu Oleszovi, který ho nekompromisně poslal za domácího Davida Honzíka.

Poté Litvínov opět přebral inciativu a Branislav Konrád musel čelit nebezpečným šancím. Strážce olomoucké svatyně to ovšem ustál, a tak mohli Kohouti opět bez varování udeřit. Pavel Musil si vybruslil zpoza branky do prostředí pravého kruhu a střelou zápěstím upravil na 2:0! Nedlouho poté ovšem černožlutí snížili zásluhou teče Jakuba Petružálka. Do kabin hráči odcházeli za stavu 1:2.

Ihned po startu prostřední části mohli Hanáci odskočit na rozdíl dvou gólů. Lukáš Klimek se ocitl před poloodkrytou klecí domácích, nicméně netrefil. Na druhé straně měl obrovskou příležitost František Gerhát, ale na Branislava Konráda přízemní střelou nevyzrál. Brankář Olomouce se poté musel činit proti několika dalším střelám Litvínovských. Nejnebezpečnější z nich vyslal Martin Hanzl po odrazu kotouče od zadního mantinelu. V závěru dostali domácí dvakrát v rychlém sledu možnost přesilové hry, nicméně vyrovnat se jim nepodařilo. Stav po dvou třetinách byl tedy stále 1:2

Třetí třetina se nesla ve znamení litvínovské snahy o zlomení nepříznivého skóre. Nejdříve to na Branislava Konráda zkoušel Lukáš Válek a Jiří Říha. Oba ovšem neuspěli. Stejně si počínal i Jan Ščotka, který unikl při vlastním oslabení. Poté měl na druhé straně obrovskou příležitost olomoucký Pavel Musil, který se řítil tváří v tvář Davidu Honzíkovi, nicméně pojistku, která by definitivně srazila domácí na kolena, nepřidal.

Ke konci utkání to černožlutí zkoušeli v šesti. Místo vyrovnání ale přišel gól z hole Zbyňka Irgla, jenž definitivně rozhodl o vítězství Kohoutů. Ti si tak připsali po pátečním skalpu Hradce Králové druhý tříbodový úspěch v řadě.

OHLASY

Jindřich Kotrla (HC Verva Litvínov): „Celý zápas jsme makali a bojovali. Soupeře jsme do ničeho nepustili, dostávali jsme ho pod tlak, bohužel na jeden gól se vyhrát nedá."