Report ze zápasu KOM vs. OLO (2:4)

HC Kometa Brno

logo

2:4

(0:0, 1:2, 1:2)

logo

HC Olomouc

Přestože první třetina utkání skončila nerozhodně 0:0, měli Hanáci tři velké šance na otevření skóre. Nejprve Brno podržel brankář Vejmelka, který pohotově zasáhl proti střele osamoceného Ostřížka a o chvíli později se po střele Lukáše Nahodila musel volat videorozhodčí. Ten však řekl, že puk brankovou čáru nepřešel, a tak se hrálo dál. V 10. minutě potom Jan Káňa nastřelil tyč.

Skóre se tak otevřelo až ve 22. minutě, kdy se parádní individuální akcí blýskl Pavel Musil, jenž po průjezdu brněnskou obranou zavěsil pod horní tyč domácí branky. Přesně v polovině zápasu se opět volalo videorozhodčímu a opět to bylo po teči Lukáše Nahodila. Tentokrát sice kotouč skončil v bráně, Kometa však reklamovala hru vysokou holí jednoho z clonících hráčů Kohoutů. Gól Olomouce ale byl nakonec uznán. Z vedení se však svěřenci trenérského dua Tomajko-Moták neradovali dlouho. O 14 vteřin později totiž srovnal stav utkání Martin Zaťovič tečí Němcovy dělovky od modré. V závěru prostřední části pak zahrozili v oslabení Knotek s Klimkem, stav utkání se ale neměnil.

Po 47 vteřinách třetí třetiny se skóre zápasu měnilo počtvrté. Tomáš Plekanec šikovně nastavil brusli, od níž se kotouč odrazil za brankovou čáru a bylo vyrovnáno. Nerozhodný stav nevydržel dlouho, ve 47. minutě Hanáci využili svou druhou přesilovou hru v utkání, a to zásluhou Rostislava Olesze. Svého spoluhráče o necelé dvě minuty později napodobil Jan Káňa a Hanáci vedli už o 2 góly. V čase 57:10 Kometa odvolala Vejmelku a krátce nato byla velmi blízko snížení - Mueller se Zaťovičem si pohráli s olomouckou obranou, ale prvně jmenovaný zakončil jen do tyčky. Kohouti tak poprvé v letošní sezóně dokázali porazit Brno a připsali si cenné tři body v honbě za přímým postupem do playoff