Report ze zápasu KOM vs. OLO (2:0)

HC Kometa Brno

logo

2:0

(2:0, 0:0, 0:0)

logo

HC Olomouc

Do první třetiny utkání vstoupili domácí i hosté v opatrném tempu. Oba týmy se snažili vycházet ze zabezpečené obrany, a tak nebylo k vidění příliš mnoho útočných šancí. Olomoučtí trenéři své svěřence od začátku vybízeli k většímu důrazu. To se však nelíbilo sudím, a v čase 5:44 usedl na trestnou lavici Škůrek.

Když už se zdálo, že Kometa první přesilovou hru díky jejímu vlažnému průběhu nevyužije, napřáhl na kruhu americký forward Peter Mueller a prostřelil Branislava Konráda. To byla první trefa modrobílého celku v zápase a další následovala o necelých sedm minut později. Z podobné pozice jako předtím Mueller pálil Lukáš Kucsera a jeho střela měla bohužel pro Kohouty také gólový efekt. Domácí tak dvěma góly stanovili skóre 2:0 po úvodních dvaceti minutách hry.

Hanáci na začátku druhé části přidali v aktivním bruslení i napadaní. Červených dresů byl na začátku druhé dvacetiminutovky zkrátka plný led. Z toho také pramenilo první vyloučení na straně Komety, kohouti se ale ani přes úpornou snahu nedokázali ve své první početní výhodě propracovat do vyložené šance.

Z hostujících hráčů byl nejblíže gólu Lukáš Klimek, který se ve 32. minutě protáhl skrz obranu domácích. Jeho střelu musel s pořádnou dávkou štěstí likvidovat Karel Vejmelka. Také po druhé dvacetiminutovce tak svítilo na kostce skóre 2:0.

Poslední třetinu Hanáci zahájili dalším oslabením, ve kterém však nepustili soupeře do vážnějších šancí. Poté, co přečkali perné chvíle, otevřel se jim prostor ke snížení, když se dostali do přečíslení dvou proti jednomu. Vyrůbalíkovu střelu však Vejmelka dokázal vykopnout. Nebezpečnou střelou těsně vedle branky se prezentoval i Handl, vyrovnání ale nakonec nepřišlo a Olomouc tak vůbec poprvé v letošní přípravě musela zkousnout porážku v základní hrací době.

OHLASY

Zdeněk Moták (HC Olomouc): Tak pořád se ještě nacházíme v přípravní fázi toho předsezónního období. Od zápasu jsme očekávali, že to nebude úplně hogo fogo z naší strany. Nic méně musím říct, že nás první třetina překvapila. Měli jsme špatný pohyb a prohrávali osobní souboje. Z toho pak vzešel výsledek a vedení Komety. Druhá a třetí třetina už byla z naší strany o něco lepší. Je otázkou jestli to bylo toho, že domácí polevili a nebo jsme byli o něco lepší. Myslím si, že jsme ale ve výkonu přidali a byli jsme o něco lepší my. Nic méně nám ten zápas otevřel trošičku oči. Podíváme se na něj a projdeme si ty chyby, které jsme udělali.