Report ze zápasu TRI vs. OLO (2:3)

HC Oceláři Třinec

logo

2:3p

(0:1, 1:1, 1:0 - 0:1)

logo

HC Olomouc

Zpočátku zápasu měli více šancí domácí Oceláři. S jejich pokusy si však defenziva kohoutů v čele s brankářem Konrádem dokázala poradit. Hanáci se do první velké šance dostali v 7. minutě, ale Petr Strapáč po souhře s Janem Jaroměřským nastřelil pouze zadní mantinel.

Vrchol první třetiny, která se nesla ve velmi bojovném duchu obstaral ze své hole Lukáš Klimek, který do pásma Slezanů vlétl jako blesk z druhé vlny a prostřelil bezmocně se přesouvajícího Patrika Bartošáka. První gól Moravanů ještě musela potvrdit trenérská výzva, ale Kohouti se nakonec radovali z první vstřelené branky v zápase. Do kabin se nakonec odešlo za stavu 0:1.

Krátce po úvodním vhazování druhé třetiny odešel na trestnou lavici za sekání Jan Knotek. Kohouti však v oslabení museli řešit pouze jednu ošemetnou situaci, když se Matěj Stránský pokoušel objet branku a nachytat maskovaného muže hostí. Domácí forward ale nepochodil a moravský celek udržel jednobrankové vedení.

Ve 27. minutě stihla řady Hanáků nepříjemnost. Martin Adamský se rozhodl oplácet za předchozí dohrání u mantinelu a ostrým faulem kolenem vyřadil ze hry Matěje Kořenka. Teprve devatenáctiletý mladík pak na střídačce prožil velmi nepříjemné chvíle a nakonec byl lékařem odveden do šatny. Martin Adamský nakonec putoval do sprch a oslabil svůj tým pětiminutovým trestem. Hosté však se svou výhodou nenaložili, jak by si přáli, a i vlivem vlastních faulů a špatného střídání nakonec odehráli z dlouhého trestu jen malou část.

32. minuta znamenal pro hanácké barvy další gólovou radost. Střelou mezi betony Patrika Bartošáka se prosadil Jan Knotek, a bylo to 2:0. Ocelářům se ještě do přestávky podařilo snížit na rozdíl jedné branky. Bezchybnou kličkovanou zakončil gólem Štěpán Novotný.

V poslední části mohl Hanáky vrátit do dvoubrankového vedení Kolouch, který dostal fantastickou nabídku před branku, nicméně Bartošák ho vychytal. Na druhé straně Třinec těžil z několika přesilových her, v obrovské šanci se tak ocitl například Dravecký, kterého kohouti zapomněli u své levé tyčky, Konrád ovšem předvedl další ze svých fantastických zákroků. Vyrovnání třineckých hráčů tak přišlo až dvě minuty před koncem základní hrací doby, kdy se z dorážky prosadil Patrik Hrehorčák.

Utkání nakonec dospělo do prodloužení, v něm však oba týmy neodehrály ani dvě minuty. V čase 61:14 ujel Petr Strapáč sám proti Patriku Bartošákovi a i když třineckému brankáři nechybělo mnoho, aby puk zastavil, rozhodl olomoucký střelec o čtvrtém vítězství kohoutů v letošní přípravě!