Report ze zápasu OLO vs. KOM (6:5)

HC Olomouc

logo

6:5p

(3:1, 1:3, 1:1 - 1:0)

logo

HC Kometa Brno

Jako první se z gólu radoval poměrně početný kotel fanoušků hostů – Kometa se dokázala prosadit už minutu a 5 vteřin po začátku zápasu. Brankář Lukáš měl zakrytý výhled, a tak vůbec neviděl střelu z hokejky Ondřeje Němce, která bez problémů zaplula do sítě za zády šestadvacetiletého gólmana.

Olomouc ovšem inkasovaná branka nesrazila, ba právě naopak. V nadějných šancích se ocitli Burian a Knotek, ovšem vyrovnání stavu přinesl až Lukáš Nahodil, kterému se podařilo dostat kotouč za záda Čiliaka, jemuž práci stěžovalo množství těl kolem jeho brankoviště. O pár vteřin později se faulem provinil Ondřej Němec a Kohouti si zahráli přesilovku. Tu už po půl minutě zužitkoval Vojtěch Tomeček, na jehož střelu od kruhů nedokázal brněnský gólman zareagovat. Půl minuty před koncem zápasu zvyšoval na 3:1 Tobiáš Handl.

Skóre se opět měnilo ve 24. minutě, kdy Kometa využila přesilovou hru. Plekanec na Lukáše ještě nevyzrál, ale Jakub Orsava, kterému Kucsera nasměroval kotouč na čepel hole, neměl problém přehodit ležícího gólmana domácích. A o pár minut později se Kometa radovala z vyrovnání. Luboš Horký zamáchal kotoučem na levém kruhu a poslal puk přímo do šibenice.

V čase 32:34 se Kohoutům opět podařilo zvrátit stav utkání na svou stranu – do zápisu utkání se přesilovkovou střelou zapsal David Škůrek. Následně si přesilovku zahrálo také Brno, a přestože ji neproměnilo, nemuselo smutnit, krátce po vypršení olomouckého trestu se totiž trefil Karel Plášek

.

Necelé čtyři minuty před koncem se domácí opět prosadili v přesilové hře. Svým druhým gólem v utkání se prosadil Vojtěch Tomeček a opět to bylo v přesilové hře. Dramatu ovšem nebylo konec. Chvíli poté si přesilovku zahrála také Kometa a i ona srovnala, a to zásluhou Jakuba Orsavy. Po necelé minutě a půl prodloužení se pak prosadil Vojtěch Tomeček, jenž zkompletoval hattrick

.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc):Je to cenný skalp. Musím ale říct, že jsme v obraně měli velké mezery, hlavně ve druhé třetině, kdy měla Kometa spoustu šancí. Z tohoto pohledu bych nad tím tak nejásal. Hráli jsme lehkovážně, mysleli jsme si, že to půjde samo. Kometa má výborné hráče, kteří dokážou využít každou chybu. Tak, jako jsme hráli ve druhé třetině, hrát nemůžeme. Doufám, že nám vydrží přesilovky - s nimi jsme v tomto utkání spokojení, protože jsme je hráli dobře. Snad tak budeme pokračovat. Přesilovkám jsme se přitom moc nevěnovali, až dneska na tréninku.