Report ze zápasu OLO vs. KOK (2:3)

HC Olomouc

logo

2:3sn

(1:0, 0:1, 1:1 - 0:0 - 0:1 )

logo

Arlan Kokšetau

Za mohutné podpory domácího kotle vstoupili Hanáci do úvodního zápasu přípravy proti kazachstánskému Arlanu Kokšetau a start se jim podařil na výbornou. Neuplynulo ještě ani pět minut, když Petr Kolouch v mezikruží našel skvěle postaveného Lukáše Klimka a ten pohotovou střelou propálil brankáře Kazachů. Fanoušci si tak mohli poprvé zaskandovat jméno nové olomoucké posily.

Ve třinácté minutě tlak domácích nepatrně polevil a do šancí se hned začal tlačit také Arlan. Veškeré šance hostů však likvidoval skvěle chytající Jan Lukáš. Necelé dvě minuty přes koncem první třetiny se pak v brankovišti Kokšetau strhla pořádná mela. Za tu na trestnou lavici usedli Petr Strapáč a Vadimír Grebenchshikov. Většího prostoru na ledě, ale ani jeden tým nevyužil a do šaten se šlo za stavu 1:0.

Do druhé třetiny vlétli hosté se zlepšeným pohybem a na ledě působili velmi živým dojmem. Z toho také pramenil první vstřelený gól Kazachů. V čase 23:56 se po jemné teči v předbrankovém prostoru prosadil Stanislav Borovikov a Arlan tak využil hned svou první přesilovku v zápase.

Hanákům se od 32. minuty povedlo otupit tlak hostí a odměnou jim byla řada velký šancí. V jedné z největších byl Petr Kolouch po jehož zakončení puk poskakoval před brankovou čárou, jeden z obránců Kokšetau však dokázal zakročit a do kabin se šlo za stavu 1:1.

Skóre se znovu měnilo až v čase 44:27, kdy Lukáše překonal hostující Peter Hraško. Vedení Arlanu však trvalo jen do začátku 50. minuty, ve které se obranou hostí elegantně protáhl David Ostřížek a střelou na vzdálenější tyč vyrovnal. Srovnávací trefa navíc přišla ve vlastním oslabení. Další góly už třetí třetina ani prodloužení nepřinesly a rozhodovat tak musely samostatné nájezdy.

V těch si od začátku vedli lépe hosté, kteří v jednu chvíli vedli už 2:0. Kohouti však nájezdovou loterii řádně zdramatizovali a po trefách Irgla a Klimka srovnali na 2:2. Vítězný nájezd si nakonec připsal hráč Arlanu Vadim Bernikov.

OHLASY

Zdeněk Moták (HC Olomouc): Je fakt, že jsme absolvovali deset tréninků a zápas. Netrénovali jsme ale ještě situace rovnovážných stavů 1:1, 2:2 a podobně. Spíše jsme se věnovali bruslení. Na první zápas si myslím, že to z naší strany nebylo úplně špatné, dostatečně jsme stříleli a vypracovali si množství šancí. Bohužel jsme ale dali málo branek. To si myslím, že hrubě ovlivnilo celý zápas. Soupeř už za sebou nějaké utkání měl a byla to pro nás docela dobrá prověrka.