Report ze zápasu OLO vs. KVA (3:2)

HC Olomouc

logo

3:2sn

(0:0, 1:0, 1:2 - 0:0 - 1:0)

logo

HC Energie Karlovy Vary

První třetina začala poměrně opatrně. Do první větší šance se dostal Horký, který sám ujížděl na brankáře Energie, ale jeho střela skončila vysoko nad bránou. Na druhé straně pak měly Vary dobrou sekvenci, v níž zasypávaly brankáře Mokrého střelami, žádná však neprošla za jeho záda. Na první gól si tak diváci v plecharéně museli počkat až do 27. minuty. Obránce Šimon Groch poslal klouzavou střelu po ledě a k překvapení všech i samotného střelce se kotouč líně doplazil až za brankovou čáru. Ve zbytku druhé třetiny pak měli navrch domácí, ale žádný další gólový úspěch nezaznamenali.

Do třetí třetiny vlétli Energetici jako vyměnění. Blízko vyrovnání byl Adámek, ale Mokrý proti němu vytasil parádní zákrok lapačkou. O chvíli později se hosté přece jen dočkali, když dokázali zužitkovat svou početní výhodu. Autorem vyrovnávacího gólu Varů byl David Novotný. O necelou minutu později pak zazvonila tyčka olomoucké brány.

Také Kohouti si v 51. minutě zahráli přesilovou hru, už třetí v tomto zápase. Zatímco předchozí dvě se jim vůbec nepodařily, v této se mohli radovat z gólu už po necelých 10 vteřinách, kdy odražený kotouč usměrnil do brány David Kalač. Energie v posledních minutách hry zasypávala Mokrého střelami, nicméně olomoucký gólman dokázal fantastickými zákroky udržet olomouckou naději na vítězství v základní hrací době. Ta padla až necelé dvě vteřiny před koncem. V přesilové hře dorazil odražený kotouč do brány Adam Křemen a poslal tak utkání do prodloužení.

Protože v prodloužení se o vítězi nerozhodlo, musely přijít na řadu samostatné nájezdy. V nich se sice Karlovy Vary dostaly do vedení a vypadalo to, že se budou radovat, ale to by v kádru Olomouce nesměl být Joshua James Mácha, který nejprve vyrovnal stav série a poté rozhodl o tom, že bod navíc zůstal v plecharéně.