Report ze zápasu OLO vs. TRI (4:1)

HC Olomouc

logo

4:1

(2:1, 2:0, 0:0)

logo

HC Oceláři Třinec

V rámci 8. kola turnaje O pohár DHL přivítali kohouti na svém ledě mistra loňského ročníku DHL extraligy juniorů, třinecké Oceláře, kterým se však zatím v letošním ročníku příliš nedaří. Vstup do zápasu ovšem vypadal lépe ze strany Třince a Olomouci chvíli trvalo, než srovnala krok. Poté už to ale byli domácí, kdo hrozil více, Rosecký dostal nabídku před odkrytou branku, ale puk netrefil ideálně. Skóre se měnilo poprvé ve 14. minutě, když se Hanáci dostali do přečíslení dvou proti jednomu, které vyřešil střelou do šibenice Matěj Kořenek. Na toho navíc jen o dvě minuty později navázal David Rosecký. Třinec našel svou odpověď až v závěru třetiny, když se Filip Indrst šikovně prokličkoval až před Hasalu a zavěsil pod horní tyč.

Do druhé třetiny se Olomouc vřítila jako uragán a záhy i vybojovala přesilovku, v té se ovšem nedokázala prosadit a krátce na to si mohl zahrát početní výhodu také Třinec. V ní však ujel soupeřům Matěj Tomajko, který sice nepřekonal Švančaru, ale dorážejícímu Tomáši Krupovi už prakticky daroval gól. Ve 32. minutě se s šancemi doslova protrhl pytel, led ale patřil jednoznačně oběma maskovaným mužům, kteří se vytáhli několika fantastickými zákroky. Na teč Ondřeje Tichého o dvě minuty později už byl ale Švančara krátký.

Do poslední třetiny Třinec nastupoval s vědomím, že teď už jej může spasit jen zázrak. Ten se ale nekonal a první minuty patřily Hanákům, kteří ačkoliv se nedostávali do výraznějších šancí, drželi se v útočném pásmu soupeře. Ve 46. minutě mohl ještě vedení navýšit Kalač, který se dostal do brejku, avšak s forhendovou kličkou na Švančaru neuspěl. V 54. minutě měl Třinec asi poslední šanci na vyrovnání, když hrál krátkou přesilovou hru 5 na 3 při které navíc bránící Kalač ztratil hokejku, i přes pohlednou souhru se však Ocelářům nepodařilo dostat puk za Hasalova záda a z Olomouce odjeli s prázdnou. Kohouti se naopak mohli radovat ze tří bodů a skalpu loňského mistra DHL extraligy juniorů.

OHLASY

Karel Beran (HC Olomouc): Zápas jsme vyhráli, to jsme rádi. S Vítkovicemi den předtím jsme to neuhráli, tak jsme si k tomu něco řekli. S Třincem už jsme dobře střídali, drželi jsme je furt v tempu. Měli jsme dobré napadání, drželi jsme soupeře daleko od naší brány. Samozřejmě Třinec hrozil z protibrejků a z toho se musíme poučit. Ten zápas jsme samozřejmě zvládli hlavně v té druhé třetině, kdy jsme dali dva góly.