Report ze zápasu CEB vs. OLO (5:4)

Banes Motor České Budějovice

logo

5:4p

(0:0, 2:3, 2:1 - 1:0)

logo

HC Olomouc

Utkání začalo v rychlém tempu a už ve druhé minutě musel Hasala čelit přečíslení dvou proti jednomu, které ale zachránil fantastickým zákrokem! Domácí hokejisté nabuzení povedeným úvodem byli lepším týmem i v dalších minutách, kohoutům nepomohlo vrátit se do hry ani vyloučení Matouška. Úvodní třetinu však ustáli bez inkasované branky, a to i navzdory tomu, že v jejím závěru ujížděl sám proti Hasalovi Čížek.

Že bude druhá třetina na góly bohatší bylo jasné už ve dvacáté druhé minutě, když Aleš Řezáč z dorážky zamířil nekompromisně přesně do šibenice. Hanáci mohli odpovědět hned vzápětí z přečíslení, na vyrovnání ale dosáhli až o sedm minut později, kdy jejich druhou přesilovou hru proměnil David Kalač. O chvíli později jel Ministr dokonce trestné střílení, ale Dvořák se položil na led a zabránil mu v gólu. Ten tak mohl přijít na druhé straně a postaral se o něj Jakub Čížek, který tečoval Novákovu střelu od modré.

Tím však druhá perioda ani zdaleka neskončila a hosté si připravili velkolepý obrat. Jen osmdesát vteřin po brance domácích si Matěj Tomajko nabruslil do ideální střelecké pozice a střelou zápěstím vyrovnal. Za dalších 32 vteřin pak tentýž hráč vyslal do brejku Jana Štědrého, který zamířil na vzdálenější tyčku a poslal kohouty do vedení.

Začátek poslední třetiny zkomplikovalo domácím vyloučení Pavláta, nicméně i tak opět prokázali svou aktivitu a ve 42. minutě mohl Hracholski zakončit do odkryté klece, trestuhodně však minul. O tři minuty později už ale bylo opravdu srovnáno, když se střelou z první prosadil právě Jahor Hracholski. Olomouc se ještě jednou dostala do vedení, když David Kalač zametl Kučerovu přihrávku do branky, a dlouho držela těsný náskok. Dvě minuty před koncem ovšem přišlo opět vyrovnání, a to po povedené akci Jakuba Čížka, a utkání tak dospělo do prodloužení. To rozhodl v 64. minutě Aleš Řezáč. Kohouti si tak z Českých Budějovic odvážejí pouze bod.

OHLASY

Luboš Rob (Motor České Budějovice): Chtěli jsme zápas uhrát za tři body. Zápas byl víceméně v naší režii, ale vždy, když jsme dali branku, jsme udělali chybu a tím jsme se dostávali do nepříznivých situací. Myslím, že i Olomouc odehrála dobré utkání, přesto jsme zaslouženě zvítězili.