Report ze zápasu OLO vs. HKM (4:3)

HC Olomouc

logo

4:3sn

(2:2, 1:0, 0:1 - 0:0)

logo

Mountfield HK

První vzájemný zápas Olomouce s Hradcem Králové se odehrál hned na začátku sezóny a dopadl lépe pro Olomouce, která si z východu Čech odvezla dva body za výhru v samostatných nájezdech. Do utkání číslo 2 vstoupili lépe domácí, kteří se už po minutě a 3 vteřinách hry ujali vedení zásluhou Daniela Ministra. O chvíli později bylo v táboře Hanáků ještě veseleji, protože se z dorážky proti ležícímu Sajdlovi prosadil Ondřej Tichý.

Hradec Králové ovšem takto rychlý nástup nezaskočil a ještě do konce první dvacetiminutovky bylo vyrovnáno. Nejprve díky důrazu před bránou dotlačil kotouč za brankovou čáru Vojtěch Síla. Necelé dvě minuty před konce pak v přesilovce vyrovnal Marco Lukačka.

Ve druhém dějství si Kohouti vzali zpět vedení a opět u toho byl autor první branky Olomouce Daniel Ministr. Za zrodem celé akce však stál Tomáš Krupa, který posunul kotouč na Vosátka a ten touš doklepl právě Ministrovi, jenž tak zaznamenal druhý gól v utkání. Hanáci měli v této části hry k dispozici půlminutovou přesilovku 5 na 3, ale nedokázali ji využít.

Ve třetí třetině se královehradeckým podařilo vyrovnat a zápas tak musel jít do prodloužení. Ani v něm se však nerozhodlo o vítězi, a tak se o slovo přihlásily samostatné nájezdy. Ačkoli se v nich nejprve ujali vedení hradečtí, nakonec se z výhry radovali domácí, autorem rozhodujícího nájezdu byl Joshua James Mácha.