Report ze zápasu OLO vs. CHM (4:1)

HC Olomouc

logo

4:1

(0:0, 2:1, 2:0)

logo

Piráti Chomutov

Poslední říjnový víkend přinesl utkání čtrnáctého Chomutova a sedmé Olomouce, dvou týmů, které v poslední době střídaly porážky s vítězstvími, a jen sotva se dalo očekávat, který z týmů bude lepší, ačkoliv ve prospěch Chomutova mluvila loňská vzájemná utkání.

První třetina začala ve velkém tempu, už po devatenácti vteřinách byla k vidění první větší šance, poté co Kalač zůstal sám před Altrichterem. Toho si sice dokázal roztáhnout, ale hostující brankář stačil zasáhnout špičkou betonu. Domácí byli v dalších minutách aktivnější, za což si vysloužili přesilovku, ta nicméně zapůsobila spíše naopak – Chomutov po jejím ubránění srovnal tempo hry a začal se rovněž tlačit do šancí. Dvakrát za Mokrým dokonce zvonila tyč.

Branky však začaly padat až ve druhé třetině. Pro Chomutov si prostřední perioda připravila četná vyloučení, přesto to byli právě hosté, kdo otevřel skóre zápasu, když po skončení jednoho z oslabení proměnil svůj brejk Adam Popelka. Těsný náskok hostů ovšem trval jen čtyři minuty než se kotouč odrazil o Davida Roseckého přímo do branky Altrichtera. Jen dvanáct vteřin před druhou sirénou navíc domácí dokonali obrat a byl to opět David Rosecký, který tentokrát pohotově dorazil do sítě Rutarovu střelu.

Ve třetí třetině Piráti napjali všechny síly k vyrovnání a šance na to rozhodně měli. Chybu v obraně hasil Kalač doslova na poslední chvíli. Několikrát se Chomutov dostal také do přečíslení tří proti dvěma či jednomu obránci, branky už ale nedosáhl. Naopak, po jedné takové akci přišel rychlý protiútok a Tomáš Krupa s Danielem Ministrem ujížděli sami na brankáře. Altrichter přes veškerou snahu nemohl udělat s Ministrovou střelou z první nic. Na vyrovnání už se zdálo být pozdě, nicméně hosté ještě zkusili odvolat brankáře, čehož využil Matěj Tomajko, aby upravil na konečných 4:1.