Report ze zápasu TRI vs. OLO (5:3)

HC Oceláři Třinec

logo

5:3

(1:1, 3:0, 1:2)

logo

HC Olomouc

Start zápasu Hanákům vůbec nevyšel. Hned v první minutě totiž inkasovali. Od modré čáry nahazoval kotouč Konečný a změnit dráhu kotouče se ještě podařilo Nicu Geidlovi, který tak otevřel skóre zápasu.

Olomoučtí dokázali srovnat tři minuty před koncem. Od modré nahodil kotouč před Suchánka Štědrý. Domácí brankář nic neviděl a kotouč nevědomky vyrazil před sebe, bohužel pro něj stál před brankou Ondřej Tichý, jenž kotouč zametl bez problémů k pravé tyčce.

Druhá část se svěřencům trenéra Berana příliš nepovedla. Domácí totiž třemi brankami prostřední periodu jasně ovládli. Hanáci sice měli také pár šancí, ale třinecký Suchánek jim nedovolil skórovat.

Jako první se prosadil Tomáš Krč, ke kterému se z pravé strany hřiště dostal kotouč od Ciencialovy hole. Krč následně možná i trochu se štěstím propasíroval skákavý kotouč až za Hasalovy záda.

O třetí branku domácích se postaral svým druhým přesným zásahem Nico Geidl, který střelou z pravého kruhu nachytal Hasalu u bližší tyče. Čtvrtou branku poté domácí přidali v přesilové hře. Havránek našel Pavla Matěje a třinecký forvard vymetl levý horní růžek Hasalovy brány a donutil jej ke střídání.

Olomoučtí junioři ale zápas nezabalili a dvěma brankami ve třetí třetině utkání zdramatizovali. Nejprve snížil David Kalač, kterého čtyři minuty před koncem následoval David Vosátko, jenž z levého kruhu zakončil po kombinaci s Ministrem a Hlaváčem přesně k pravé tyči.

Kohouti to poté ještě zkoušeli bez brankáře, domácí ale nakonec vítězství uhájili a střelou Viktora Konečného necelou půl minutu před koncem do prázdné branky vyhráli o dvě branky. Hanáci tak po prohře s Vítkovicemi se i nyní museli smířit s prohrou.

OHLASY

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): My musíme poděkovat všem klukům, protože dneska jsme hráli ve 14 hráčích, máme nějakou marodku a zranění. Kluci jsou rozbití, ale odehráli jsme výborný zápas se Zlínem a chtěli jsme to přenést i do dnešního zápasu. Bojovností a dobrým týmovým výkonem jsme dnešní zápas dovedli do vítězného konce a myslím si, že zaslouženého vítězství. Klukům patří velký dík za předvedený výkon.