Report ze zápasu OLO vs. KLA (4:1)

HC Olomouc

logo

4:1

(0:0, 3:1, 1:0)

logo

Rytíři Kladno

První třetina zápasu byla poměrně nezáživná. Prvních deset minut měli navrch domácí, ačkoli ani oni si nedokázali vytvořit nějakou vyloženou gólovou šanci. Poté měli hosté k dispozici 2 přesilové hry, které je nakoply a poměr sil na ledě se vyrovnal. Přesto však v první dvacetiminutovce gól nepadl.

Blízko byl gólu ve 25. minutě Mácha, jenže nedokázal usměrnit odražený kotouč do odkryté brány. Domácí celek však alespoň vybojoval přesilovou hru a právě ta mu dopomohla k prvnímu gólu, který vstřelil Daniel Ministr. Hanáci se však z vedení neradovali dlouho, protože Kladno dokázalo po necelé minutě srovnat zásluhou kapitána Petra Haška. To však Hanáky nezaskočilo a ještě do konce třetiny si vzali vedení zpět. Nejprve se ve 34. minutě prosadil Matěj Kořenek - 8 vteřin před vypršením přesilové hry - a v čase 38:26 zaznamenal druhý gól v zápase Daniel Ministr.

Na začátku třetí třetiny se pak podruhé trefil také Matěk Kořenek, který prokličkoval kladenskou obranou a našel mezírku mezi betony brankáře Novotného. To už však bylo co se gólů týče na obou stranách všechno, a tak Hanáci po vítězství nad budějovickým Motorem zaznamenali 3 body také proti Rytířům.