Report ze zápasu SLA vs. OLO (4:1)

HC Slavia Praha

logo

4:1

(1:1, 1:0, 2:0)

logo

HC Olomouc

Už po 33 sekundách hry hosté Slavii zatlačili a byla z toho pohroma. Matúš Hlaváč dostal přihrávku mezi kruhy a prostřelil Pánka.

Hanáci měli následně k dispozici řadu dalších šancí, ale při Slavii stálo štěstí. Štědrý nejdřív po úniku trefil tyčku, následně branková konstrukce zachránila domácí ještě jednou.

Na konci třetiny překvapivě udeřila Slavia. Šimon Slavíček se po chybě hostující obrany dostal do nájezdu a ten vyřešil parádně. Patnáctiletý útočník zavěsil přesně pod víko.

To byla pro hosty studená sprcha. Do druhé třetiny už nastoupili domácí jako lepší celek. Křenek se v 29. minutě bekhendovou kličkou brankáře ještě nepřekonal. O minutu později už ale Slavia šla do vedení. A byl to znovu talentovaný Šimon Slavíček, který využil chybu brankáře u mantinelu a zasunul kotouč do prázdné klece.

Domácí byli na koni a měli několik výborných příležitostí k navýšení skóre. Hasala ale tentokrát svůj tým držel od další pohromy. Třetí gól do olomoucké klece tak přišel až ve 47. minutě. Adam Klatt v přesilovce vypálil od modré přesně. Brankář nic neviděl a našel kotouč až v síti.

Na ledě se následně pořádně přiostřilo a k vidění bylo několik bitek. Hra tak byla kouskována a hráči se střídali na trestné lavici. Slavia už však jiné drama nepřipustila. V 54. minutě potvrdil tři body Štěpán Turek, který si obhodil brankáře a zasunul puk do sítě.

Slavia si tak po atraktivním zápase připsala velice cenné tři body za vítězství 4:1.

OHLASY

Jiří Veber (HC Slavia Praha): Už poněkolikáté jsme měli špatný vstup do zápasu. Olomouc měla víc ze hry, my jsme byli špatní. Ale podařilo se nám dát gól, což nás do konce třetiny nakoplo. Od druhé třetiny jsme zlepšili pohyb a hlavně nám to tam napadalo. Ale zase jsme hráli zbytečně nedisciplinovaně a darovali jsme soupeři přesilové hry. My jsme je měli taky, ale nedokázali jsme je příliš dobře využívat. Naštěstí jsme nakonec přeci jen gól v přesilovce dali a to nám pomohlo.