Report ze zápasu CHM vs. OLO (4:5)

Piráti Chomutov

logo

4:5

(0:1, 2:3, 2:1)

logo

HC Olomouc

Na začátku zápasu byli aktivnějším celkem na ledě hosté, kteří za to byli také v 5. minutě odměněni úvodní brankou utkání. David Vosátko jen nahazoval kotouč od modré čáry, ten však nečekaně zapadl do domácí brány. O chvíli později mohl zvýšit Mader, ten však nastřelil jen břevno Altrichterovy branky. Do konce třetiny se už nic zajímavého nestalo, zato druhá třetina přinesla zajímavých momentů až až.

Hned v první minutě se do úniku dostal Kalač, jenže jeho střelu mezi nohy chomutovský gólman vystihl. Z gólu se naopak o chvíli později radovali domácí, Peter Lobodowský sice na první pokus trefil tyčku, na ten druhý už ale černou pryž usměrnil do brány. O čtyři minuty později Hanáci svému soupeři opět odskočili, tentokrát se prosadil nepokrytý Tomáš Krupa. Olomouc pak mohla vést dokonce o dvě branky, rozhodčí ale odpískali postavení útočícího hráče v brankovišti a gól hostům neuznali. Toho opět využil Chomutov - o chvíli později srovnal Patrick Pech. V závěru třetiny se ke slovu ještě dostali Kohouti, kteří si díky Lukáši Pírkovi a Joshuovi Jamesi Máchovi vypracovali dvoubrankové vedení.

Na začátku třetího dějství se pak podruhé v zápase prosadil Tomáš Krupa a Hanáci vedli už o tři branky. Naději pro domácí celek vykřesal v 53. minutě Josef Koláček a necelé 4 minuty před koncem základní doby pak na rozdíl jediné branky snížil Patrick Pech. Chomutov se v závěru zápasu odhodlal odvolat brankáře, ale ani šest bruslařů v poli mu k vyrovnání nestačilo. Olomouc si tak ze severu Čech odváží cenné 3 body.