Report ze zápasu OLO vs. KOM (6:3)

HC Olomouc

logo

6:3

(1:1, 4:2, 1:0)

logo

HC Kometa Brno

Do utkání lépe vstoupili hosté, kteří se v 5. minutě ujali vedení. Dominick Vašíček byl dostatečně důrazný před bránou a poslal svůj tým do vedení. V dobrých střeleckých pozicích byli také Indrák a Svoboda, prvně jmenovanému ale střela nesedla, a tak trefil jen mantinel, a druhý nedosáhl na přihrávku spoluhráče. Z gólu se naopak radovala Olomouc, za kterou vyrovnal Daniel Ministr.

Tak, jak Hanáci skončili první třetinu, vstoupili i do té druhé. Hned 48 vteřin po buly se z protiútoku prosadil kapitán Petr Mader a o chvíli později ujeli ve vlastním oslabení Handl s Máchou, druhý jmenovaný se pak podepsal pod třetí gól Olomouce. Krátce nato Brňané snížili druhou brankou Dominicka Vašíčka. To však z brankového přídělu druhé třetiny nebylo zdaleka vše. V čase 27:46 vymetl horní růžek Rachůnkovy brány David Rosecký. Klíčovým momentem zápasu bylo 4minutové vyloučení Matěje Kořenka, které hostům nabídlo velkou šanci snížit. Hned na začátku oslabení ale ujel Joshua James Mácha, při svém úniku byl ale faulován a rozhodčí nařídili trestné střílení, které olomoucký hráč proměnil. O chvíli později ujel také Matěj Tomajko, ten se však prosadit nedokázal. Minutu před koncem přece jen Kometa využila svou dlouhou přesilovku, Daniel Indrák snížil na 5:3.

Na začátku třetí třetiny byl blízko hattricku Vašíček, brněnský forvard však trefil jen tyčku olomoucké brány. O chvíli později byl na 4 minuty za hru vysokou holí vyloučen také hráč Komety, po minutě a půl jeho trestu se navíc faulem provinil jeho spoluhráč, a tak měli Hanáci výhodu přesilovky 5 na 3. Tu neváhal využít Tomáš Krupa, který upravil výsledek na konečných 6:3.