Report ze zápasu SPA vs. OLO (5:2)

HC Sparta Praha

logo

5:2

(4:0, 1:0, 0:2)

logo

HC Olomouc

Na úvod zápasu byla k vidění vyrovnaná hra, kdy se oba dva celky snažily vypracovat gólové příležitosti. Jenže chléb se začal lámat při první přesilovce domácích, která započala po vypršení trestu jednoho ze sparťanů. Skóre otevřel David Routa, na kterého o pár sekund později navázal Tomáš Krchňák.

To sebralo Olomouci vítr z plachet, ke slovu se začali více a více dostávat sparťané, kteří přidali do sbírky ještě dvě branky. Jednou se trefil Tomáš Kulhánek a v samotném závěru dějství v další početní výhodě zaskóroval Dominik Arnošt.


Do druhé dvacetiminutovky vystřídal v olomoucké bráně Mokrého Hasala, který měl na úvod méně práce než Krbeček na protější straně. Olomouc se snažila zvrátit nepříznivý stav, ale marně. Sparta rozšířila svůj gólový účet, druhou trefou během sobotního odpoledne zvýšil Tomáš Krchňák již na 5:0. Kohouti nechtěli zápas vzdát, posílali na domácí bránu jednu střelu za druhou, jenže Krbeček v bráně čaroval a zneškodnil všechny pokusy Hanáků.


Přestože se Olomoučtí ve třetí části střelecky zvedli, nakonec jen snížili manko a zápas už neotočili. Nejprve se prosadil Jan Štědrý ve 45. minutě. Na něj v závěru utkání navázal Lukáš Pírek, který využil přesilovou hru Hanáků a snížil na konečných 5:2. Sparta si tak na závěr turnaje O Pohár DHL připsala další tříbodové vítězství a do DHL Superpoháru půjdou se třemi výhrami v zádech, ve kterých mají celkové skóre 20:5.