Report ze zápasu OLO vs. SUM (2:5)

HC Olomouc

logo

2:5

(0:1, 1:1, 1:3)

logo

Draci Šumperk

Ze šumperského ledu si Olomouc na začátku sezóny odvezla 3 body za hladké vítězství 0:4. Od té doby ale uteklo hodně vody a situace obou týmů se dost proměnila. Hanáci jsou momentálně na posledním místě tabulky, Šumperk, který má o bod více, je sedmý. Utkání začalo z obou stran velmi opatrně. V 7. minutě otevřel skóre přesilovkovou trefou Jan Kučera. Na začátku druhé třetiny se pak nenápadnou střelou od modré prosadil Matěj Trögner, jemuž ke gólu pomohla také tyčka olomoucké brány.

Domácí celek se ve druhé třetině mírně zlepšil, ale na Šumperk to stále nestačilo. Adam Havel alespoň dokázal po spolupráci se Stanislavem Rudou do konce druhé dvacetiminutovky snížit. A byl to tentýž hráč, kdo ve 43. minutě zařídil vyrovnání. Kohouti se však nemohli radovat dlouho, protože chvíli poté dostal hosty do vedení při hře 4 na 4 Jiří Fibiger.

V 50. minutě se do přečíslení dostali Šucha Burda, ovšem prvně jmenovaný nedokázal využít nabídku svého spoluhráče. Akce Kučery a Janecha už však gólem skončila - Kučera nejprve zavezl kotouč do útočného pásma, kde černou pryž přistrčil Patriku Janechovi. V závěru třetí třetiny domácí odvolali brankáře Špunara a zkusili své štěstí v šesti hráčích v poli, jejich snažení se ovšem minulo účinkem a naopak Jan Kučera svým druhým gólem v zápase pečetil na konečných 2:5.