Report ze zápasu OLO vs. ZLN (4:3)

HC Olomouc

logo

4:3

(2:0, 0:3, 2:0)

logo

PSG Berani Zlín

Utkání začalo pro Kohouty dobře. Už po necelých pěti minutách se po Zelinkově přihrávce prosadil Lukáš Přidal. Hra byla poté vcelku vyrovnaná, oba týmy si vypracovávaly své šance, nicméně brankáři byli bezchybní. V závěru první třetiny dostali Olomoučtí výhodu početní převahy, kterou po Přecechtělově asistenci dokázal využít Stanislav Ruda. Do kabin se šlo tedy za stavu 2:0.

Do druhé části vlétli hosté jako uragán a dokázali srovnat během dvouminutového rozmezí, kdy nejdříve překonal Špunara po Tomečkově nahrávce David Lavička, a poté rozvlnil síť Robin Gerych. Netrvalo dlouho, a Berani dokonali obrat. Souhru Hoferka s Burianem zakončil Šimon Frömel. Do třetí dvacetiminutovky tedy Kohouti vstupovali s jednobrankovým mankem.

Do poloviny závěrečné periody byl Zlín aktivnějším mužstvem a domácí mohli děkovat Špunarovi, který je několikrát velice podržel. Poté ovšem přišla rána z čistého nebe v podobě vyrovnání Ladislava Zelinky, jenž v předbrankovém prostoru zužitkoval přihrávku Lukáše Přidala. Hra se poté přelévala z jedné strany na druhou a už to vypadalo, že dojde na prodloužení. To ovšem rázně odmítl kapitán Hanáků Lukáš Přecechtěl, který pouhou minutu před koncem opět strhl vedení na domácí stranu. Zlín poté ještě zkoušel vyrovnat se šesti hráči v poli, nicméně neúspěšně. Olomoučtí tak slaví výhru 4:3 a vrací tak svému soupeři porážku z úvodu sezóny.

OHLASY

Richard Brančík (HC Olomouc): „Těší nás, že jsme vyhráli po dlouhé době. Kluci si zaslouží velký dík za bojovnost a nasazení. První třetina byla z naší strany velice dobrá. Poté došlo, což u této kategorie bývá, k určitému uspokojení, čímž jsme vrátili soupeře zpět do hry. Před třetí částí jsme si ovšem řekli, že musíme hrát tak, jako v té první a zkusit to otočit, což se nám i podařilo."