Report ze zápasu OLO vs. TRI (2:3)

HC Olomouc

logo

2:3

(0:1, 2:0, 0:2)

logo

HC Oceláři Třinec

První třetina byla poměrně opatrná. Olomoučtí dorostenci měli hned na začátku zápasu k dispozici přesilovou hru, kterou ale nevyužili. Úvodní branka utkání padla na konci 16. minuty. Třinečtí vyhráli vhazování a po bleskové kombinaci se ujali vedení zásluhou Denise Kyselého.

Druhá perioda nabídla více hokejového vzruchu. První polovina třetiny sice opticky patřila Třinci, avšak také Hanáci se vydávali před soupeřovu bránu. Hned na počátku 29. minuty ujeli hned dva domácí hráči do přečíslení, ale rána Adama Masareho zamířila pouze do ramena hostujícího gólmana. Za svou zlepšenou hru byla Olomouc odměněna v čase 35:00. Adam Havel prokázal důraz před bránou a vyrovnal stav utkání. V poslední minutě druhé třetiny bylo v plechárně ještě veseleji. Rychlý samostatný únik totiž přesnou střelou nad lapačku zakončil Lukáš Přidal. Po čtyřiceti minutách tak odcházeli do kabin spokojenější Hanáci.

Třetí část hry začala velkou aktivitou třineckých hokejistů. Hned po 30 sekundách dokázal Jan Špunar vychytat přečíslení dva na jednoho, které zakončoval Tadeáš Hlávka. Oceláři nakonec opravdu vyrovnali v 50. minutě. Přesilovou hru využil Servác Petrovský. Závěr utkání se obrátil na stranu hostů. Necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby otočil stav svou druhou trefou v utkání Servác Petrovský. Třinec si z utkání 15. kola odváží všechny body, na Hané zvítězil 3:2.