Report ze zápasu VIT vs. OLO (3:0)

HC Vítkovice Ridera

logo

3:0

(0:0, 2:0, 1:0)

logo

HC Olomouc

První gól v utkání mohl vstřelit v polovině dvanácté minuty Prísažný, který se rychle protáhl až ke kruhu. Jeho prudkou střelu si ale vítkovický brankář pohlídal a puk ukryl v lapačce. Na druhé straně se domácí o pár vteřin později dostali do přečíslení, ve kterém si najížděl Schauer společně s Holaníkem. Špunar ale byl připraven.

Následně se řítil do šance olomoucký Havel, ale jeho přihrávka našla pouze vítkovickou hůl. Domácí proto rychle otočili hru a pelášili na Špunara. Vše skončilo velkou šancí Krejsy a zákrokem olomouckého brankáře.

Těsně před koncem první části se Olomoučtí nahrnuli k Münchově kleci, ten ale roztáhl betony a puk za sebe nepustil, v následném závaru létal puk u branky a domácí se jej snažili dostat pryč. Vítkovický gólman nakonec schoval puk pod sebou a nedovolil svěřencům trenéra Brančíka skórovat.

V úvodu druhé třetiny viděli diváci první branku. Michal Bystroň střelou z pravé části hřiště poslal domácí do vedení. V polovině zápasu pak Vítkovičtí přidali druhou branku, když místo toho, aby se Hanáci snažili využít nabídnutou přesilovou hru, inkasovali. Nahrávku Přibyla zužitkoval Samuel Rajčan.

Olomoučtí dorostenci se hnali alespoň za kontaktní brankou, která nebyla daleko.V polovině poslední části si Lajoš sjel po pravém křídle, ale jeho pokus vytěsnil Münch vyrážečkou nad branku. Následně to Kohouti zkoušeli znovu. K brance se po samostatné akci dostal Zelinka, ale jeho střela mířila jen do vítkovického gólmana.

Přišel proto trest ve formě třetí branky. Vítkovický kapitán Josef Krejsa překonal pět minut před koncem zápasu Špunara a rozhodl tak o vítězství svého týmu a o tom, že domácí si připíší druhou výhru v řadě.