Report ze zápasu OLO vs. HVP (4:1)

HC Olomouc

logo

4:1

(2:0, 0:0, 2:1)

logo

HC Hvězda Praha

Kohouti a hvězda odehráli každý jinou základní skupinu a rok předtím hráli každý jinou ligu, páté kolo bojů o udržení si tak pro oba týmy připravilo jistou premiéru. Náboj utkání dodávala také skutečnost, že oba týmy v tabulce dělil jen jediný bod a oba se potřebovaly odlepit ode dna tabulky, aby mohly začít bojovat alespoň o naději na záchranu.

Lepší vstup do zápasu měli domácí, kteří byli od prvních minut aktivnější a soupeře téměř k ničemu nepustili. Za to byli v sedmé minutě odměněni, když se prosadil Matyáš Fasner. Hosty inkasovaná branka nepatrně probrala, za chvíli nicméně ujel obraně Hvězdy Aleš Václavský, který kolem betonu Vavřeny zvýšil už na 2:0. Tento políček Pražany definitivně nakopl a těm se podařilo srovnat tempo hry a začít si vytvářet šance. Ani Spěváček čelící zpola odkryté kleci však neuspěl.

Druhá třetina začala ve velkém tempu a už ve 22. minutě mohl Štefko zakončit do odkryté klece, výjezd zpoza branky však nedotáhl do konce. O osm minut později se v podobné situaci ocitl Prísažný, který střílel do odkryté branky z mezikruží, nicméně jeho střelu na poslední chvíli chytil obránce Filip Hron. V ještě větší příležitosti se ocitla trojice Přidal, Ruda, Fasner, která po rychlé kombinaci zcela rozebrala obranu hostů a položila brankáře Vavřenu, střelu jednoho z domácích útočníků však zastavila horní tyč.

V poslední části hosté napnuli všechny síly k vyrovnání a v 52. minutě nebyli daleko, když se dostali do přečíslení dvou proti jednomu a položili i bránícího Přecechtěla. Náhončík však nezamířil přesně a z protiútoku přišel třetí gól kohoutů, o který se postaral Stanislav Ruda. Hvězdě se nicméně podařilo jen o minutu a čtvrt později snížit, když přečíslení tří proti dvěma zakončil Samuel Náhončík. V závěru se strhla vlna vyloučení, která vyústila v přesilovku hostů čtyři na tři. V tu chvíli trenér Reigl odvolal Vavřenu z branky, aby výhodu ještě umocnil, prázdnou klec však přes celé kluziště trefil Lukáš Přecechtěl. Olomouc tak uhájila vlastní led a díky zisku všech tří bodů se posunula tabulkou právě před Hvězdu.