Report ze zápasu OLO vs. KLP (4:3)

HC Olomouc

logo

4:3sn

(1:1, 1:1, 1:1 - 0:0 - 1:0)

logo

PZ Kladno

Boje o udržení v ELIOD extralize dorostu v pátek pokračovaly už svým devatenáctým kolem. Čtyři zápasy před koncem na sebe narazili desátá Olomouc, která živila poslední naději na setrvání v nejvyšší soutěži, a dvanácté Kladno, kterému už nezbylo než smířit se s nevyhnutelným.

Utkání začalo lépe pro kohouty, kteří potřebovali navázat na zápas s Kladna, kde zvítězili v prodloužení. Už ve druhé minutě se Lajošova střela odrazila přímo na hůl Adama Havla, který poslal puk do nechráněné sítě. O chvíli později se při oslabení ocitl v brejku Drábek, který ale na brankáře Hykla nevyzrál. Odpovědět mohli Kulich s Redlichem, kteří ujeli do přečíslení dvou proti jednomu, jejich střela však nebyla přesná. Ve čtrnácté minutě se spustila lavina šancí, kterou završilo trio Cihelka, Zukriegel a Miloš Hanousek, který po rychlé souhře zakončoval za bezmocného Hořejšího. Do druhé části se tak šlo za vyrovnaného stavu 1:1.

Druhou část začali opět aktivněji kohouti, tentokrát však přišel gól na druhé straně, když se ve 27. minutě prosadil Milan Cihelka. Převaha kohoutů ještě několik minut pokračovala, paradoxně se však vyrovnávací branky dočkali až poté, co otěže zápasu začali přebírat hosté. Fasner jako první dojel vyhození svého týmu, počkal na spoluhráče a poté nabil na vrchol kruhů najíždějícímu Lukáši Přidalovi, který z první zamířil na vzdálenější tyč.

Třetí třetina se nesla zpočátku ve vyrovnaném duchu, ale ve 48. minutě se z individuální akce prosadil Miloš Hanousek a v tu chvíli se misky vah nachýlili. Olomouc se začala co nejaktivněji tlačit do útoku a dobývala kladenskou branku. Všechna snaha vycházela vniveč až do konce 58. minuty, kdy Hykla nachytal na bližší tyči Lukáš Přecechtěl a rozhodl tak, že i v druhém vzájemném utkání těchto týmů se bude prodlužovat.

V prodloužení si oba týmy vyzkoušely přesilovku čtyř proti třem, nicméně šance se objevily až při vyrovnaném počtu hráčů. Nejprve zůstal sám před brankou domácích Pospíšil, který ale spolu s přesouvajícím se brankářem přehodil i branku Olomouce. Jen o chvíli později se v podobné situaci jen na druhé straně ocitl Lukáš Přidal, jehož oba pokusy ale Hykel zlikvidoval.

Rozhodnout tak musely samostatné nájezdy. V nich jako jediný uspěl Tomáš Galvas, který bravurně zvládl kličku do bekhendu a nedal Hyklovi ani nejmenší šanci. Bonusový bod tak putoval na konto kohoutů.